Dinnyés-fetás saláta rukkolával, nyáron simán beillik főételnek
Édes-sós-savanyú harmónia, imádni fogod!

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az édes a sóssal mindig izgalmas hatást kelt, így nyáron pedig különösen kellemes. Főleg, ha az édes nem más, mint a lédús, hideg görögdinnye, a sós pedig a krémesen lágy fetasajt. Már csak néhány dolog kell hozzá, hogy komplett étellé álljon össze, ebben a melegben nem is vágyunk ennél testesebb fogásra.

Egy jól eltalált, harmonikus ízű saláta néha meglepően kellemes élményt tud nyújtani. A dinnye persze első ránézésre kissé furcsán hat főételként, de hát ideje, hogy nyissunk az újdonságok felé.

Mint a legtöbb salátát, ezt is rendkívül egyszerű elkészíteni, csak falatnyi darabokra vágjuk a dinnyét (itt a mi szuper és kipróbált módszerünk), a koktélparadicsomokat félbevágjuk (így kell egyszerre sokat, ezt a trükköt is kipróbáltuk), hozzáadjuk a rukkolát (ami nyáron is simán terem), a fetát, a lilahagymát, és csöpögtetünk rá egy kis balzsamecetet, és már kész is van a saláta.

Szeressétek, mi is szeretjük

Ha így jobban megnézzük, ez a saláta olyan, mintha a mi keblünkön termett volna, összegyűjtött bizonyítéka annak, hogy tényleg működik, amit leírunk. Ez a saláta is működni fog, ízleni fog, szeretni fogjátok, lássatok hozzá bátran!

Dinnyés-fetás saláta

dinnyés saláta

Hozzávalók 1 adaghoz

  • 2 darab görögdinnye
  • 10 dekagramm feta
  • 1 marék rukkola
  • 0.5 fej lilahagyma
  • 2 marék koktélparadicsom
  • 1 ízlés szerint balzsamecet
  • 1 ízlés szerint só&bors
Recept idők

Elkészítés:

A paradicsomokat félbevágjuk, a dinnyét falatokra, a fetát kis kockákra (vagy morzsoljuk), és lilahagymát pedig félkarikákra szeleteljük.

A hozzávalókat összekeverjük egy tálban, és már kész is a saláta.

Ha akarjuk, sózzuk, borsozzuk, és csöpögtetünk rá balzsamecetet. Hidegen tálaljuk.

Fotó: Shutterstock

Ezt is szeretjük