Ropogós, ecetes paprikasaláta: minél színesebb, annál jobb

13
Nyomtatás
Ecetes paprikasaláta cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A csodás saláta kétféle paprikából és lila hagymából készül. Az összeállítása pofonegyszerű, sültek és szaftosabb étkek mellé csodás kísérő.

A nyári paprikának nincsen párja. Ilyenkor kötelező tölteni és lecsót készíteni a zöldségből. Na meg salátát is! Most egy egyszerű változatot mutatok, ami akkor az igazi, ha minél többféle paprika kerül a salátástálba.

Csípős is elfér benne!

Én most tévé- és kaliforniai paprikát használtam, de aki szereti a csípőset, hegyes erőssel vagy jalapeñóval is feldobhatja. Csípős helyett pedig 1-2 darab kápiával is izgalmasabbá tehető a saláta.

Ecetes paprikasaláta

Ecetes paprikasaláta ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 darab tévépaprika
  • 2 darab kaliforniai paprika (piros, sárga vagy zöld)
  • 2 fej lila hagyma
  • 2.5 dl hideg víz
  • 2 evőkanál porcukor
  • 2 evőkanál 10%-os ecet
Recept idők

Elkészítés:

A paprikákat mossuk meg és vágjuk fel tetszőlegesen.

A hagymát tisztítsuk meg és vágjuk fel tetszőlegesen.

Egy salátástálba mérjünk hideg vizet, amihez keverjük hozzá a porcukrot és az ecetet. Ezután az előkészített paprikákat és lila hagymát keverjük a vízhez. A salátát tálalásig hűtőben tároljuk.

Fotó és videó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon