Mamaféle ecetes saláta színes zöldségekkel: sültek és pörkölt mellé is tökéletes
A ropogós saláta maradék zöldségekből is készülhet, mindenféle húsos fogás mellé remek kísérő.
A nyári paprikának nincsen párja. Ilyenkor kötelező tölteni és lecsót készíteni a zöldségből. Na meg salátát is! Most egy egyszerű változatot mutatok, ami akkor az igazi, ha minél többféle paprika kerül a salátástálba.
Én most tévé- és kaliforniai paprikát használtam, de aki szereti a csípőset, hegyes erőssel vagy jalapeñóval is feldobhatja. Csípős helyett pedig 1-2 darab kápiával is izgalmasabbá tehető a saláta.
A paprikákat mossuk meg és vágjuk fel tetszőlegesen.
A hagymát tisztítsuk meg és vágjuk fel tetszőlegesen.
Egy salátástálba mérjünk hideg vizet, amihez keverjük hozzá a porcukrot és az ecetet. Ezután az előkészített paprikákat és lila hagymát keverjük a vízhez. A salátát tálalásig hűtőben tároljuk.
Fotó és videó: Botos Claudia/Sóbors
@sobors.hu