30 perces édesburgonyás lencsesaláta: mustáros öntet kerül rá

8
Nyomtatás
edesburgonyas-lencsesalata
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Az édesburgonyás saláta egy egyszerű, mediterrán ihletésű étel, amelyben a finom, sült batáta lencsével, friss petrezselyemmel és ízletes, mustáros öntettel találkozik.

Ez az egytálétel egy abszolút egészséges és közben gyorsan elkészíthető fogás, legyen szó akár ebédről vagy vacsoráról. Kevés hozzávalóból készül, a lencse mellé pedig feta sajtot is érdemes keverni, bár ez csak opció, jót tesz az édeskés töknek a sós ellensúly.

És hogy mitől lesz igazán karakteres az íze? Az olívaolajjal sült édesburgonya és a házi, mustáros öntet felelnek érte, amit még a rukkola ízvilága is gazdagon megspékel.

Édesburgonyás lencsesaláta

edesburgonyas-lencsesalata

Hozzávalók 4 személyre

A salátához:

  • 700 g édesburgonya
  • 400 g lencsekonzerv
  • 3 ek. petrezselyem
  • 100 g rukkola

Az öntethez:

  • 3 ek. olívaolaj
  • 2 ek. ctiromlé
  • 1.5 ek. mustár
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tk. őrölt kömény
  • 1 tk. pirospaprika
  • 0.5 tk.
  • 0.5 kk. fekete bors
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.

Az édesburgonyát hámozzuk meg, majd kockázzuk fel őket kb. 2,5 cm-es darabokra.

Tegyük bele a tepsibe, locsoljuk meg olívaolajjal, hintsük meg sóval és borssal, és óvatosan forgassuk össze.

Előmelegített sütőben süssük 20-25 percig, vagy amíg meg nem puhul. Ha megsült, vegyük ki.

Közben készítsük el az öntetet. A fokhagymát tisztítsuk meg, a fűszereket készítsük össze, a citrom levét facsarjuk ki.

Egy kisebb tálba öntsük bele az olívaolajat, a friss citromlevet, a mustárt, reszeljük bele a fokhagymát, adjuk hozzá az őrölt köményt, a paprikát, a sót és a borsot, majd alaposan keverjük össze.

Állítsuk össze a salátát: egy nagy tálba tegyük bele a sültkrumpli-kockákat, a leszűrt lencsekonzervet és az apróra vágott petrezselymet, a rukkolát, végül pedig locsoljuk meg a mennyei öntettel.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon