![Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben](https://kep.index.hu/1/0/3377/33771/337712/33771255_2586517_cb65505f9c99d02bd5949e1474861baf_wm.jpg)
A 8 legfinomabb étel édesburgonyából: leves, főétel és köret is van közte
Színesítsd az étrendedet rostban gazdag édesburgonyával! Számtalan finomság alapja lehet, töltve, sütve, hússal is fantasztikus.
Ha egy nem mindennapi süteményt készítenél, akkor ez a kuglóf az egyik legjobb választás: különleges ízvilág jellemzi, a hozzávalóknak köszönhetően pedig nagyon puha, és még több nap után sem szárad ki.
A kevert tésztás alaphoz megfőzött és lepürésített édesburgonya kerül, amit narancslé, narancshéj és egy aromás fűszerkeverék is kiegészít. A kuglóf teljes kiőrlésű lisztből készül, ami az édesburgonyával együtt igazi rostban gazdag desszertet eredményez.
Egy közepes tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat (liszt, cukor, só, sütőpor, szódabikarbóna, fahéj, szerecsendió, gyömbér).
Egy másik tálban keverjük össze a folyékony/nedves hozzávalókat (édesburgonya-püré, olaj, kókuszjoghurt, narancslé, narancshéj), majd dolgozzuk egybe a lisztes alappal.
A kuglófformánkat kenjük ki olajjal, majd szórjunk bele kevés finomlisztet, és kanalazzuk bele a tésztát. Tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe, és 45-50 perc alatt süssük aranybarnára. Tűpróbával ellenőrizzük.
Vegyük ki a sütőből, 15 percig hagyjuk a formában hűlni, majd óvatosan szedjük ki belőle a kuglófot. Ígény szerint készítsünk hozzá csokiöntetet, vagy egyszerűen szórjuk meg porcukorral. Teljes kihűlés után szeleteljük.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu