
Édeskrumplifasírt csicseriborsóliszttel dúsítva – Fehérjében és tápanyagokban gazdag fogás

Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Hagyományos kaszinótojás: vajtól és majonéztől krémes a töltelék
Ropogós

Ropogós, brokkolis sajtgolyó: így nem lesz olajos

Ellenállhatatlan citromos túrófánk: nem kell dagasztani és keleszteni

Pirított tészta fél órán belül: aromás szósz adja meg az ízét

Mennyei, puha epres blondie: fehér csokival készül a tészta

Sűrű, vörösboros csirkepörkölt: nagyon omlós és ízletes lesz a hús
Nem csak vegetáriánusoknak érdemes elkészíteniük ezt a puha édeskrumplifasírtot, amely tökéletes választás egy könnyed vacsorához.
A húsmentes fasírtok is lehetnek nagyon laktatóak, pláne, ha megfelelő kötőanyagot használsz hozzájuk. A csicseriborsóliszt nagyon gazdag ásványi anyagokban és vitaminokban. Magas a szénhidrát- és fehérjetartalma, előbbi lassú felszívódású, így a diétába is tökéletesen beilleszthető.
Csicseriborsóból készülhet mártogatós, vagyis hummusz, de fasírtpogácsa is, amit salátával is kínálhatsz, de vegetáriánus hamburgerként is ehetsz. Csicseriborsóból készül a másik nagy kedvenc is, a falafel, amely pitában, zöldségekkel lesz teljes értékű fogás.
A csicseriborsóból liszt is készül, amely egyrészt felhasználható tojás helyett panírozásnál, valamint fasírtok készítésekor kötőanyagként. Ebbe az édeskrumpli-pogácsába is került, nagyon jól illik ízvilágban is az édeskés batátához. A csicseriborsóhoz keleties fűszerek illenek, ne sajnáld őket a fasírt készítésekor.
Édeskrumplifasírt csicseriborsóliszttel

Hozzávalók 4 adaghoz
- 2 darab édeskrumpli (nagy)
- 1 evőkanál koriander (őrölt)
- 1 teáskanál római kömény
- 1 teáskanál cayenne-bors
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 fej salottahagyma
- ízlés szerint só
- 300 gramm csicseriborsóliszt
- sütéshez olaj
- 320 milliliter víz
Elkészítés:
Az édeskrumplit tisztítsuk és hámozzuk meg, majd reszeljük le. Tegyük egy tálba, keverjük hozzá a koriandert, a római köményt, a cayenne-borsot, az apróra vágott fokhagymát és salottahagymát, sózzuk, az egészet jól forgassuk össze. Adjuk hozzá a csicseriborsólisztet, öntsünk hozzá annyi vizet, hogy formázható masszát kapjunk. A kezünkkel formázzunk pogácsákat, kicsit lapogassuk le őket.
Egy serpenyőben forrósítsunk egy kevés olajat. A pogácsákat tegyük az olajba, egyszerre ne túl sokat. Minden oldalát körülbelül 3 percig süssük, amíg aranybarnák nem lesznek. Ha megsültek, tegyük őket papírtörlőre.
Fotó: Getty Images