Édeskrumplifasírt csicseriborsóliszttel dúsítva – Fehérjében és tápanyagokban gazdag fogás

3
Nyomtatás
édeskrumpli pogácsa csicseriborsó liszttel cover ok
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Nem csak vegetáriánusoknak érdemes elkészíteniük ezt a puha édeskrumplifasírtot, amely tökéletes választás egy könnyed vacsorához.

A húsmentes fasírtok is lehetnek nagyon laktatóak, pláne, ha megfelelő kötőanyagot használsz hozzájuk. A csicseriborsóliszt nagyon gazdag ásványi anyagokban és vitaminokban. Magas a szénhidrát- és fehérjetartalma, előbbi lassú felszívódású, így a diétába is tökéletesen beilleszthető.

Csicseriborsóból készülhet mártogatós, vagyis hummusz, de fasírtpogácsa is, amit salátával is kínálhatsz, de vegetáriánus hamburgerként is ehetsz. Csicseriborsóból készül a másik nagy kedvenc is, a falafel, amely pitában, zöldségekkel lesz teljes értékű fogás. 

A csicseriborsóból liszt is készül, amely egyrészt felhasználható tojás helyett panírozásnál, valamint fasírtok készítésekor kötőanyagként. Ebbe az édeskrumpli-pogácsába is került, nagyon jól illik ízvilágban is az édeskés batátához. A csicseriborsóhoz keleties fűszerek illenek, ne sajnáld őket a fasírt készítésekor.

Édeskrumplifasírt csicseriborsóliszttel

édeskrumpli pogácsa csicseriborsó liszttel recept

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 2 darab édeskrumpli (nagy)
  • 1 evőkanál koriander (őrölt)
  • 1 teáskanál római kömény
  • 1 teáskanál cayenne-bors
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 fej salottahagyma
  • ízlés szerint
  • 300 gramm csicseriborsóliszt
  • sütéshez olaj
  • 320 milliliter víz
Recept idők

Elkészítés:

Az édeskrumplit tisztítsuk és hámozzuk meg, majd reszeljük le. Tegyük egy tálba, keverjük hozzá a koriandert, a római köményt, a cayenne-borsot, az apróra vágott fokhagymát és salottahagymát, sózzuk, az egészet jól forgassuk össze. Adjuk hozzá a csicseriborsólisztet, öntsünk hozzá annyi vizet, hogy formázható masszát kapjunk. A kezünkkel formázzunk pogácsákat, kicsit lapogassuk le őket. 

Egy serpenyőben forrósítsunk egy kevés olajat. A pogácsákat tegyük az olajba, egyszerre ne túl sokat. Minden oldalát körülbelül 3 percig süssük, amíg aranybarnák nem lesznek. Ha megsültek, tegyük őket papírtörlőre. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon