Egyszerű mazsolás muffin: bögrével mérd ki a hozzávalókat

3
Nyomtatás
Egyszerű mazsolás muffin cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A puha muffin gond nélkül előállítható, a különlegessége pedig az, hogy rummal egybeforgatott mazsolával készül.

Muffint sütni nem nehéz, igaz, a bőséges receptfelhozatalban bőven akadnak cifra változatok, melyeknek a gyártásához sütési rutin és kézügyesség szükséges. Most azonban egy egyszerű muffinreceptet mutatunk, mely szerénysége ellenére mégis különlegesnek mondható.

Így is lehet!

A muffin puha tésztájába rummal egybeforgatott mazsola kerül, amelytől sokkal finomabb lesz. Persze nem mindenki szereti a mazsolát: ha te is így vagy vele, akkor aszalt datolyát vagy fügét darabolj a tésztába, ezek az aszalványok is egészségesek és finomak.

Egyszerű mazsolás muffin

Egyszerű mazsolás muffin ct

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 4 evőkanál mazsola
  • 2 evőkanál rum
  • 1 bögre liszt
  • 1 csipet
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 darab tojás
  • 1 bögre cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 bögre tej
  • 0.33 bögre olaj
  • 2 evőkanál joghurt
Recept idők

Elkészítés:

Készítsünk elő egy 2,5 decis bögrét, ezzel fogjuk mérni az alapanyagokat.

A mazsolát forgassuk egybe a rummal.

A lisztet szitáljuk keverőtálba, majd forgassuk egybe a sóval és a sütőporral.

Egy másik tálban a tojást üssük fel, és keverjük fehéredésig a cukorral és a vaníliás cukorral. Ezután keverjük a tojásos keverékhez a tejet, olajat és a joghurtot.

A száraz és a nedves alapanyagokat forgassuk egybe, majd adjuk hozzá a mazsolás keveréket is.

A muffintepsit béleljük ki papírral, majd adagoljuk bele a masszát. Ezután toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 20-30 perc alatt süssük készre. A sütésnél érdemes tűpróbát alkalmazni.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon