Puha, vajas süti mazsolával gazdagítva: a walesi receptet érdemes kipróbálni
Érdemes felfedezni az angol konyha rejtett kincseit, a walesi édesség különösen finom, az omlós tészta levesz majd a lábadról.
Muffint sütni nem nehéz, igaz, a bőséges receptfelhozatalban bőven akadnak cifra változatok, melyeknek a gyártásához sütési rutin és kézügyesség szükséges. Most azonban egy egyszerű muffinreceptet mutatunk, mely szerénysége ellenére mégis különlegesnek mondható.
A muffin puha tésztájába rummal egybeforgatott mazsola kerül, amelytől sokkal finomabb lesz. Persze nem mindenki szereti a mazsolát: ha te is így vagy vele, akkor aszalt datolyát vagy fügét darabolj a tésztába, ezek az aszalványok is egészségesek és finomak.
Készítsünk elő egy 2,5 decis bögrét, ezzel fogjuk mérni az alapanyagokat.
A mazsolát forgassuk egybe a rummal.
A lisztet szitáljuk keverőtálba, majd forgassuk egybe a sóval és a sütőporral.
Egy másik tálban a tojást üssük fel, és keverjük fehéredésig a cukorral és a vaníliás cukorral. Ezután keverjük a tojásos keverékhez a tejet, olajat és a joghurtot.
A száraz és a nedves alapanyagokat forgassuk egybe, majd adjuk hozzá a mazsolás keveréket is.
A muffintepsit béleljük ki papírral, majd adagoljuk bele a masszát. Ezután toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 20-30 perc alatt süssük készre. A sütésnél érdemes tűpróbát alkalmazni.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu