Pihe-puha rumos fánkgolyó: dupla adaggal süsd meg

3
Nyomtatás
Egyszerű rumos fánkgolyó cov
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A finom fánk egyszerűen készül, kínáld jó sok porcukorral meghintve, és valamilyen édes krémet is tehetsz mellé.

A rumos fánk kelt tésztából készül, kívül ropogós, belül finom lágy. Az édesség mindenféle plusz nélkül is jólesik, de ha szeretnéd, lekvár, karamell vagy csokiszósz is kerülhet mellé.

A fánk tésztáját érdemes feldobni egy kis plusszal, keverj bele mazsolát, ha szeretnél, vagy reszelt citrom- és narancshéjat. Az elkészült desszertet porcukorral vagy fahéjas porcukorral meghintve kínáld!

Egyszerű rumos fánkgolyó

Egyszerű rumos fánkgolyó ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 dl langyos tej
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csomag instant élesztő
  • 50 dkg liszt
  • 1 csipet
  • 15 dkg cukor
  • 4 darab tojássárgája
  • 10 dkg puha vaj
  • 40 ml rum
  • olaj a sütéshez
  • porcukor a szóráshoz szükség szerint
Recept idők

Elkészítés:

A langyos tejbe keverjük bele a cukrot és az élesztőt, majd takarjuk le konyharuhával, és 8-12 perc alatt futtassuk fel.

A lisztet szitáljuk keverőtálba, és adjuk hozzá a sót, cukrot, tojássárgáját, vajat, rumot és a felfutott élesztőt, és dagasszunk belőle rugalmas tésztát.

A begyúrt tésztát takarjuk le konyharuhával és 1 órát kelesszük. Ezután újra gyúrjuk át a tésztát, majd ismét takarjuk le, és még 20-30 percig pihentessük.

A masszából kanál segítségével formázzunk golyókat, majd bő, forró olajban süssük szép aranybarnára. A fánkot porcukorral meghintve kínáljuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon