Fenséges tejszínes, gombás tészta: pillanatok alatt elkészül

4
Nyomtatás
Egyszerű tejszínes gombás tészta cov
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A húsmentes, tejszínes, gombás tészta pofonegyszerűen összedobható, amelyben a dijoni mustár kellemesen pikáns zamata is érezteti magát.

A gombából isteni raguk és pörköltek készíthetők, mi most egy tejszínes tésztareceptet ajánlunk, amit zöldfűszerekkel is izgalmasabbá tehetsz, ilyen a petrezselyem és a metélőhagyma.

Így is lehet!

Az izgalmasabb ízélmény kedvéért használj kétféle gombát, csiperkét és laskát. Ha pedig nagyon hiányolnád belőle a húst, akkor először piríts le egy kevés darált húst, majd ahhoz keverd hozzá a hagymát és a gombát.

Egyszerű tejszínes-gombás tészta

Egyszerű tejszínes gombás tészta ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 400 g tészta
  • 80 dkg gomba
  • 2 fej hagyma
  • 3 evőkanál vaj
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál majoránna
  • 1 teáskanál dijoni mustár
  • 4 dl főzőtejszín
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát főzzük ki a csomagoláson írtak szerint.

A gombát tisztítsuk meg, majd vágjuk fel tetszés szerint.

A megtisztított hagymát vágjuk finomra.

A vajat hevítsük fel, majd dobjuk rá a hagymát és a gombát, és pirítsuk 15-20 percig, közben fűszerezzük sóval, borssal, majoránnával. Ezután keverjük hozzá a mustárt és tejszínt, és főzzük még 4-5 percig.

A gombaszószt a tésztával egybeforgatva kínáljuk, ha szeretnénk, szórjuk meg petrezselyemmel.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon