
A klasszikus Stroganoff könnyedebb változata: hús nélkül, rengeteg gombával készül
A tejszíntől és a tejföltől krémes, a pirult gombától ízletes, a tésztától pedig laktató az alábbi étel, ráadásul nincs sok munka vele.
A gombából isteni raguk és pörköltek készíthetők, mi most egy tejszínes tésztareceptet ajánlunk, amit zöldfűszerekkel is izgalmasabbá tehetsz, ilyen a petrezselyem és a metélőhagyma.
Az izgalmasabb ízélmény kedvéért használj kétféle gombát, csiperkét és laskát. Ha pedig nagyon hiányolnád belőle a húst, akkor először piríts le egy kevés darált húst, majd ahhoz keverd hozzá a hagymát és a gombát.
A tésztát főzzük ki a csomagoláson írtak szerint.
A gombát tisztítsuk meg, majd vágjuk fel tetszés szerint.
A megtisztított hagymát vágjuk finomra.
A vajat hevítsük fel, majd dobjuk rá a hagymát és a gombát, és pirítsuk 15-20 percig, közben fűszerezzük sóval, borssal, majoránnával. Ezután keverjük hozzá a mustárt és tejszínt, és főzzük még 4-5 percig.
A gombaszószt a tésztával egybeforgatva kínáljuk, ha szeretnénk, szórjuk meg petrezselyemmel.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu