Gyümölcsös zabkása a sütőből: reggeli és desszert is egyben
Ugyanolyan finom és tápláló, mint a klasszikus zabkása, épp csak sokkal jobban néz ki: ez a sült változat banánpürével, cukormentesen készül.
Ha reggelente mindig rohansz a munkába, és egy szendvicset sincs időd összedobni, keverd be este ezt a zabkását 5 perc alatt, másnap pedig csak ki kell kapnod a hűtőből.
Az ízesítését nyugodtan alakítsd ízlés szerint, simán fahéjjal és vaníliával is isteni, de ha még intenzívebb ízekre vágysz, valamilyen magvajat is keverj bele, a mandula vagy a mogyoró tökéletes választás. Juharszirup helyett cukorral vagy mézzel is édesítheted.
A bekevert zabkását tedd egy éjszakára a hűtőbe: a chiamagtól sűrű, szinte pudingos állaga lesz, és a zabpehely is szépen megszívja magát.
Egy kis tálban vagy pohárban keverjünk össze minden hozzávalót. Ha használunk mogyoróvajat, olvasszuk meg pár másodperc alatt mikróban, hogy könnyebb legyen elkeverni.
Tegyük a zabkását a hűtőbe egy éjszakára.
Másnap reggel már kínálhatjuk is.
Fotók: Sági-Kühn Zsófia/Sóbors
@sobors.hu