Fahéjas panna cotta tejmentesen: olasz klasszikus karácsonyi köntösben
Elegáns és légies desszertet tehetsz az ünnepi asztalra, ha ezt az egyszerűen készülő panna cottát választod. Most egy tej nélküli receptet mutatunk.
A panna cotta igazi olasz desszert, amely hagyományosan egy tejes, tejszínes, vaníliás alapból áll, amelyet zselatinnal sűrítenek – így kapja meg a jellegzetes remegős, laza állagot.
Tejtermékek nélkül is könnyen elkészítheted, a végeredmény pedig ugyanolyan lágy és selymes lesz, és így ráadásul sokféle diétába is beilleszthető. Ha pedig fahéjjal kombinálod, akkor könnyed karácsonyi desszertet varázsolhatsz belőle, amely még a nehezebb ételek után is lecsúszik.
Fahéjas panna cotta
Hozzávalók 4 adaghoz
- 400 ml konzerves kókusztej
- 100 ml növényi ital (zab, mandula, kókusz)
- 100 ml juharszirup
- 2 tk vaníliakivonat vagy 1 vaníliarúd kikapart belseje
- 2 tk őrölt fahéj
- 1 tk agaragar
Elkészítés:
A kókusztejet alaposan rázzuk fel, és a felét öntsük egy kisebb edénybe. Adjuk hozzá az agaragart, és 1-2 percig közepes hőfokon főzzük.
Vegyük le a tűzről, gyorsan keverjük hozzá a maradék kókusztejet és minden más hozzávalót, és öntsük desszertespoharakba. Hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni, majd tegyük hűtőbe 1 órára.
Ha megdermedt, díszítsük tetszés szerint őrölt fahéjjal, magvakkal, esetleg piros bogyós gyümölcsökkel. Hagyhatjuk a poharakban, de akár tányérra is boríthatjuk. Ebben az esetben 10-15 másodpercre állítsuk a poharakat meleg vízbe, úgy könnyebben ki tudjuk szedni belőlük a panna cottát.
-
2023-12-26 11:08:01
-
2023-12-25 08:52:01
-
2023-12-23 11:08:01
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!