Fahéjas panna cotta tejmentesen: olasz klasszikus karácsonyi köntösben

Fahejas-panna-cotta-c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Elegáns és légies desszertet tehetsz az ünnepi asztalra, ha ezt az egyszerűen készülő panna cottát választod. Most egy tej nélküli receptet mutatunk.

A panna cotta igazi olasz desszert, amely hagyományosan egy tejes, tejszínes, vaníliás alapból áll, amelyet zselatinnal sűrítenek – így kapja meg a jellegzetes remegős, laza állagot.

Tejtermékek nélkül is könnyen elkészítheted, a végeredmény pedig ugyanolyan lágy és selymes lesz, és így ráadásul sokféle diétába is beilleszthető. Ha pedig fahéjjal kombinálod, akkor könnyed karácsonyi desszertet varázsolhatsz belőle, amely még a nehezebb ételek után is lecsúszik.

Fahéjas panna cotta

Fahejas-panna-cotta

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 400 ml konzerves kókusztej
  • 100 ml növényi ital (zab, mandula, kókusz)
  • 100 ml juharszirup
  • 2 tk vaníliakivonat vagy 1 vaníliarúd kikapart belseje
  • 2 tk őrölt fahéj
  • 1 tk agaragar
Recept idők

Elkészítés:

A kókusztejet alaposan rázzuk fel, és a felét öntsük egy kisebb edénybe. Adjuk hozzá az agaragart, és 1-2 percig közepes hőfokon főzzük.

Vegyük le a tűzről, gyorsan keverjük hozzá a maradék kókusztejet és minden más hozzávalót, és öntsük desszertespoharakba. Hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni, majd tegyük hűtőbe 1 órára.

Ha megdermedt, díszítsük tetszés szerint őrölt fahéjjal, magvakkal, esetleg piros bogyós gyümölcsökkel. Hagyhatjuk a poharakban, de akár tányérra is boríthatjuk. Ebben az esetben 10-15 másodpercre állítsuk a poharakat meleg vízbe, úgy könnyebben ki tudjuk szedni belőlük a panna cottát.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük