Fehér csokival bevont kozáksapka: csodaszép és nagyon finom

Fehér csokival bevont kozáksapka cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A lakodalmas kedvenc fehér csokis koronával és mogyorókrémmel töltve csábít. Így készítve is mennyei a sütemény!

A hólabda kozáksapka néven is ismert retró finomság, melynek megalkotása igazi művészet. A meseszép desszert időigényes, egyesek számára idegőrlő a korongok töltése és bevonása, épp ezért sokan inkább tortaformában készítik el. Bárhogy is legyen, nagyon finom, érdemes rászánni az időt.

A kókuszos süti az egyik személyes kedvencem, én házi főzött krémmel szeretem, de érdemes másfajta töltelékkel is kipróbálni. Ha megúszósra vennéd, akkor mogyorókrémmel kend meg a korongokat. Ha viszont csokirajongó vagy, akkor párizsi krémmel gazdagítsd. A hólabda csak kókusszal bevonva is csodás, de ha igazán kitennél magadért, akkor kerüljön a tetejére csoki. A hagyományokat megtörve próbáld ki fehér csokival.

Fehér csokival bevont kozáksapka

Fehér csokival bevont kozáksapka ct

Hozzávalók 25 darabhoz

  • 8 darab tojás
  • 30 dkg porcukor
  • 8 evőkanál forró víz
  • 25 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 400 g mogyorókrém (szükség szerint)
  • 200 g kókuszreszelék a forgatáshoz (szükség szerint)
  • 10 dkg fehér csokoládé
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válasszuk szét.

A porcukor felét keverjük össze a forró vízzel. Ezután a tojássárgát keverjük a porcukros vízhez.

A lisztet szitáljuk keverőtálba, majd forgassuk hozzá a sütőport és a kakaót. Ezután keverjük a tojássárgás keverékhez.

A tojásfehérjét a maradék porcukorral együtt verjük kemény habbá.

A lisztes masszához óvatosan forgassuk hozzá a tojásfehérjehabot.

Egy tepsit (35x45 cm) béleljünk ki sütőpapírral, majd simítsuk bele a masszát. Ezután toljuk 175 fokosra előmelegített sütőbe, és tűpróbáig süssük (körülbelül 20-30 perc).

Várjuk meg, míg a kisült tészta kihűl, majd pohárral vagy pogácsaszaggatóval szúrjuk ki.

Fogjunk egy tésztakorongot és kenjük meg mogyorókrémmel. Ezután illesszük össze egy másik koronggal. Az összeillesztett érméket kívülről is kenjük meg a mogyorókrémmel, majd forgassuk kókuszreszelékbe.

A fehér csokit vízgőz felett olvasszuk fel, majd kanál segítségével kenjük a süti tetejére.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük