Fehér csokival bevont kozáksapka: csodaszép és nagyon finom
A lakodalmas kedvenc fehér csokis koronával és mogyorókrémmel töltve csábít. Így készítve is mennyei a sütemény!
A hólabda kozáksapka néven is ismert retró finomság, melynek megalkotása igazi művészet. A meseszép desszert időigényes, egyesek számára idegőrlő a korongok töltése és bevonása, épp ezért sokan inkább tortaformában készítik el. Bárhogy is legyen, nagyon finom, érdemes rászánni az időt.
A kókuszos süti az egyik személyes kedvencem, én házi főzött krémmel szeretem, de érdemes másfajta töltelékkel is kipróbálni. Ha megúszósra vennéd, akkor mogyorókrémmel kend meg a korongokat. Ha viszont csokirajongó vagy, akkor párizsi krémmel gazdagítsd. A hólabda csak kókusszal bevonva is csodás, de ha igazán kitennél magadért, akkor kerüljön a tetejére csoki. A hagyományokat megtörve próbáld ki fehér csokival.
Fehér csokival bevont kozáksapka
Hozzávalók 25 darabhoz
- 8 darab tojás
- 30 dkg porcukor
- 8 evőkanál forró víz
- 25 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 evőkanál kakaópor
- 400 g mogyorókrém (szükség szerint)
- 200 g kókuszreszelék a forgatáshoz (szükség szerint)
- 10 dkg fehér csokoládé
Elkészítés:
A tojásokat válasszuk szét.
A porcukor felét keverjük össze a forró vízzel. Ezután a tojássárgát keverjük a porcukros vízhez.
A lisztet szitáljuk keverőtálba, majd forgassuk hozzá a sütőport és a kakaót. Ezután keverjük a tojássárgás keverékhez.
A tojásfehérjét a maradék porcukorral együtt verjük kemény habbá.
A lisztes masszához óvatosan forgassuk hozzá a tojásfehérjehabot.
Egy tepsit (35x45 cm) béleljünk ki sütőpapírral, majd simítsuk bele a masszát. Ezután toljuk 175 fokosra előmelegített sütőbe, és tűpróbáig süssük (körülbelül 20-30 perc).
Várjuk meg, míg a kisült tészta kihűl, majd pohárral vagy pogácsaszaggatóval szúrjuk ki.
Fogjunk egy tésztakorongot és kenjük meg mogyorókrémmel. Ezután illesszük össze egy másik koronggal. Az összeillesztett érméket kívülről is kenjük meg a mogyorókrémmel, majd forgassuk kókuszreszelékbe.
A fehér csokit vízgőz felett olvasszuk fel, majd kanál segítségével kenjük a süti tetejére.
-
2024-03-31 10:16:01
-
2024-03-16 09:28:01
-
2023-11-10 07:32:01
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!