Kóstoltál már fehér pizzát? A tésztára besamel vagy carbonara szósz is kerülhet

pizzacover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Vékony vagy vastag tészta, sok sajt, ez bizony a pizza, amit a legtöbbször paradicsomos szósszal nyakon öntve készítenek, pedig nem csak piros mártással készülhet az olaszok kedvence.

Fehér alappal készítve is nagyon finom a pizza. Ez nem valami új őrület, régóta kérhető fehér mártással nyakon öntve a tészta, amire aztán különböző feltétek kerülnek. Senki nem követ el bűnt a pizza ellen, egy kis újítás sosem árt.

Mitől is fehér az a pizza?

A klasszikus paradicsomszószt megéri lecserélni, helyette tejszínes, tejfölös-fokhagymás, besamel, de még carbonara szósz is kerülhet a tésztára. A fehér szószokhoz a legjobban ricotta, mozzarella, füstölt és feta sajt passzol, valamint a gomba, bacon, olívabogyó, lazac és rukkola is remekül illik hozzá. Csak bátran, érdemes megkóstolni a fehér pizzát, garantált siker lesz! Készülhet megúszósan, bolti, előre csomagolt pizzatésztából, de házi készítésű, saját gyúrású tésztából is összerakható. 

Fehér pizza

pizzact

Hozzávalók 4 személyre:

  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
  • 30 dekagramm mozzarella
  • 4 evőkanál tejföl (20 %-os)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 darab pizzatészta
  • 300 gramm gomba
  • kevés olaj
  • 1 fej lilahagyma
Recept idők

Elkészítés:

A kevés olajjal kikent pizzaformában terítsük el a tésztát, majd szurkáljuk meg villával. A reszelt mozzarella felét szórjuk a tésztára. A tejfölt az apróra vágott fokhagymával, sóval és borssal együtt keverjük el, ha úgy érezzük, kevés a tejföl, nyugodtan tegyünk többet belőle.

A fokhagymás tejfölt öntsük a sajttal borított pizzára.

A gombát szeleteljük fel, a lilahagymát vágjuk karikákra, majd tegyük a tésztára. A sajt másik fele is kerüljön a pizzára, majd mehet is sülni 180 fokos sütőbe 18-25 percre.

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük