Álomfinom Fekete-erdő pohárkrém: pompás választás az ünnepi asztalra

Fekete-erdő pohárkrém cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A kedvelt torta ezúttal poharas változatban készült: a csodaszép finomság beragyogja az ünnepi asztalt, a vendégeid imádni fogják.

A nagy karácsonyi sütés, főzés közepette jólesik különlegesebb finomságokat is készíteni, főleg akkor, ha nem nehéz a megalkotásuk. Desszertek terén a poharas édességek pont ilyenek, hiszen egyszerűen hozhatsz össze klasszikus, jól ismert ízeket a pohárban, amelyek még a szemnek is kellemesek.

A torták palettáján a Fekete-erdő igazi kuriózum, mely az ünnepi asztalra is felkerülhet, ám ha nincs időd és energiád tortasütéssel bíbelődni, akkor muffin- vagy poharas változatban kínáld az édességet. A receptben írt összeállítás csak javaslat, ha szeretnéd, rétegezve pakold a pohárba az alapanyagokat.

Fekete-erdő pohárkrém

Fekete-erdő pohárkrém ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 darab tojás
  • 75 g cukor
  • 75 g liszt
  • 25 g étkezési keményítő
  • 25 g kakaópor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 evőkanál porcukor
  • 2 evőkanál cseresznyelikőr
  • 300 g cseresznyebefőtt
  • 1 bögre cseresznyelé
  • 500 g habtejszín
  • 2 evőkanál vaníliakivonat
  • 3 evőkanál cukor
Recept idők

Elkészítés:

Először a tésztát készítsük el. A tojásokat üssük keverőtálba, adjuk hozzá a cukrot, és verjük fehéredésig.

A lisztet szitáljuk egy másik keverőtálba, majd adjuk hozzá a 25 g étkezési keményítőt, kakaót és a sütőport. Miután jól egybekevertük, apránként forgassuk a tojásos masszához. Ezután a masszát simítsuk sütőpapírral bélelt tepsibe (20x30 cm), és toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 20-25 percre.

Az elkészült piskótát vegyük ki a sütőből, borítsuk sütőrácsra, várjuk meg, míg kihűl, majd húzzuk le róla a sütőpapírt.

Az 1 ek. étkezési keményítőt a porcukorral és a cseresznyelikőrrel forgassuk egybe.

A cseresznyebefőttet szűrjük le, a leszűrt levet öntsük magas falú edénybe a cseresznyelével együtt, és forraljuk fel. Ezután sűrítsük be a cseresznyelikőrös keverékkel néhány perc alatt. Ezután vegyük le a tűzhelyről, és keverjük hozzá a leszűrt cseresznyét.

A habtejszínt a vaníliakivonattal és cukorral verjük kemény habbá.

Összeállítás:

Egy pohár vagy sütikiszúró segítségével szúrjuk ki a tésztát.

Vegyünk elő egy szép poharat. Kanalazzunk az aljába a cseresznyés keverékből, majd erre helyezzük rá a tésztát (akár 2-3 darabot is, de rétegezve is összeállíthatjuk a desszertet), erre megint tegyünk a cseresznyés keverékből, majd jó sok habtejszínnel gazdagítsuk. A tetejére ismét a cseresznyés keverékből tegyünk, azzal zárjuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük