Roppanós, citromos répasaláta: sültek mellé tökéletes
Az ízletes répasaláta pofonegyszerűen készül, sültek mellé remek kísérő, és szendvicsbe pakolva is érdemes kipróbálni.
A sárgarépa öröm a szemnek, finom, és az egészségre is jó hatással van. Ha kifejezetten az értékei miatt fogyasztanád, akkor nyersen vagy párolva próbáld ki. Ha viszont kicsit különlegesebben, akkor ez a recept lesz a neked való!
A sárgarépa nem csak levesbe való, szuper saláták és pompás köretek is alkothatók belőle. A sült sárgarépa bármilyen hús mellé tökéletes, és önmagában is finom. Érdemes tahinivel egybeforgatni, így csodálatos ízélményben lesz részed. A sárgarépa fűszerezésével is érdemes bátornak lenni, mehet rá chilipehely és méz is. Tálalásnál friss petrezselyemmel is színesebbé varázsolható.
A sárgarépát tisztítsuk meg, majd daraboljuk fel tetszés szerint.
A répákat helyezzük keverőtálba, majd forgassuk egybe az olívaolajjal, sóval, borssal, fokhagymával és fekete szezámmal. Ezután öntsük tepsire, és toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, süssük puhára. (A sütési idő a répa méretétől függ. Ha vékony karikákra vágva kerül a tepsire, akkor 15-20 perc alatt elkészülhet, ha viszont vastagabb, akkor 30-40 perc is szükséges, hogy puhára süljön.)
Fotók: Getty Images
@sobors.hu