Fekete szezámmaggal sült sárgarépa: egyszerű köret húsok mellé

4
Nyomtatás
Fekete szezámmaggal sült sárgarépa cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Az édeskés sült sárgarépa tökéletes köret sültek mellé, és egyszerűen, tahiniszósszal egybeforgatva is kínálható.

A sárgarépa öröm a szemnek, finom, és az egészségre is jó hatással van. Ha kifejezetten az értékei miatt fogyasztanád, akkor nyersen vagy párolva próbáld ki. Ha viszont kicsit különlegesebben, akkor ez a recept lesz a neked való!

A sárgarépa nem csak levesbe való, szuper saláták és pompás köretek is alkothatók belőle. A sült sárgarépa bármilyen hús mellé tökéletes, és önmagában is finom. Érdemes tahinivel egybeforgatni, így csodálatos ízélményben lesz részed. A sárgarépa fűszerezésével is érdemes bátornak lenni, mehet rá chilipehely és méz is. Tálalásnál friss petrezselyemmel is színesebbé varázsolható.

Fekete szezámmaggal sült sárgarépa

Fekete szezámmaggal sült sárgarépa ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg sárgarépa
  • 8 evőkanál olívaolaj
  • só és bors ízlés szerint
  • 2 gerezd reszelt fokhagyma
  • 1 evőkanál fekete szezámmag
Recept idők

Elkészítés:

A sárgarépát tisztítsuk meg, majd daraboljuk fel tetszés szerint.

A répákat helyezzük keverőtálba, majd forgassuk egybe az olívaolajjal, sóval, borssal, fokhagymával és fekete szezámmal. Ezután öntsük tepsire, és toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, süssük puhára. (A sütési idő a répa méretétől függ. Ha vékony karikákra vágva kerül a tepsire, akkor 15-20 perc alatt elkészülhet, ha viszont vastagabb, akkor 30-40 perc is szükséges, hogy puhára süljön.)  

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon