Roppanós, citromos répasaláta: sültek mellé tökéletes

Citromos répasaláta cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az ízletes répasaláta pofonegyszerűen készül, sültek mellé remek kísérő, és szendvicsbe pakolva is érdemes kipróbálni.

A sárgarépa egészséges és finom zöldség, melynek áldásos tulajdonságai nyersen és főve is érvényesülnek, érdemes minél gyakrabban fogyasztani. A sárgarépából izgalmas köretek dobhatók össze, melyek sültek vagy más húsételek mellé is remekül illenek, sőt még szendvicsbe rejtve is tud meglepetést okozni.

Ha nyár, akkor tombol a salátaszezon. Ne csak zöld színben pompázó zöldségekből készüljön a finomság, retekből, paradicsomból vagy épp sárgarépából is fantasztikus köret szervírozható.

A répát sokféle ízesítéssel kipróbálhatod: a joghurt, tejföl, majonéz, fokhagyma is remekül áll a vitaminbombának, vagy római köménnyel is megbolondíthatod, és még a citrom és koriander is jól passzol hozzá.

Citromos répasaláta

Citromos répasaláta ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg sárgarépa
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 darab citrom
  • só és bors ízlés szerint
  • 0.5 teáskanál koriander
Recept idők

Elkészítés:

Az alaposan megtisztított sárgarépát reszeljük le.

Az olívaolajat keverjük össze a citrom facsart levével, sóval, borssal és korianderrel. Ezután a reszelt sárgarépával is forgassuk egybe, majd tegyük néhány órára hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük