Roppanós, citromos répasaláta: sültek mellé tökéletes
Az ízletes répasaláta pofonegyszerűen készül, sültek mellé remek kísérő, és szendvicsbe pakolva is érdemes kipróbálni.
A sárgarépa egészséges és finom zöldség, melynek áldásos tulajdonságai nyersen és főve is érvényesülnek, érdemes minél gyakrabban fogyasztani. A sárgarépából izgalmas köretek dobhatók össze, melyek sültek vagy más húsételek mellé is remekül illenek, sőt még szendvicsbe rejtve is tud meglepetést okozni.
Ha nyár, akkor tombol a salátaszezon. Ne csak zöld színben pompázó zöldségekből készüljön a finomság, retekből, paradicsomból vagy épp sárgarépából is fantasztikus köret szervírozható.
A répát sokféle ízesítéssel kipróbálhatod: a joghurt, tejföl, majonéz, fokhagyma is remekül áll a vitaminbombának, vagy római köménnyel is megbolondíthatod, és még a citrom és koriander is jól passzol hozzá.
Citromos répasaláta
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg sárgarépa
- 4 evőkanál olívaolaj
- 1 darab citrom
- só és bors ízlés szerint
- 0.5 teáskanál koriander
Elkészítés:
Az alaposan megtisztított sárgarépát reszeljük le.
Az olívaolajat keverjük össze a citrom facsart levével, sóval, borssal és korianderrel. Ezután a reszelt sárgarépával is forgassuk egybe, majd tegyük néhány órára hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.
-
2024-04-26 06:32:01
-
2024-04-25 07:32:01
-
2024-04-06 09:28:01
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!