Házi Ferrero Rocher pár hozzávalóból: nagyon mogyorós és mennyeien csokis
Krémes, gazdag és mérhetetlenül csokis. El sem hiszed, hogy házilag készült!
A sütik világában a muffin nagy kedvenc, könnyen elkészíthető és nagyon finom. Tényleg rengetegféle izgalmas recept szerint kipróbálható: most is egy ilyet mutatunk, ami jó csokis, ugyanis az egyik legfinomabb bonbon kerül a tésztába.
A Ferrero Rocher a muffin tésztájába kerül, ami egyszerűen tökéletes! A finomságra nem kötelező a csokikrém, de szerintem így finomabb és sokkal mutatósabb. A receptben a csokikrém étcsokival készül, de Ferrero táblás csokit is használhatsz.
A tojást a cukorral és a vaníliás cukorral keverjük fehéredésig. Ezután dolgozzuk hozzá a lágy vajat is.
A lisztet szitáljuk keverőtálba és forgassuk hozzá a sót, sütőport és a kakaót.
A csokit vízgőz felett vagy mikróban olvasszuk fel.
A száraz keveréket forgassuk egybe a tojásos keverékkel és az olvasztott csokival. Ha túl sűrűre sikerült a tészta, akkor kevés tejet is adjunk a masszához.
A muffinformát béleljük ki papírral, majd adagoljuk bele a masszát.
A muffint toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 15-20 perc alatt süssük készre.
Csokikrém:
A tejszínt a cukorral verjük kemény habbá, majd adjuk hozzá a kihűlt, megolvasztott csokit.
A kihűlt krémet adagoljuk habzsákba, majd tetszés szerint tegyünk belőle a muffinra. A csokikrém tetejére egy darab Ferrero Rocher-t is tehetünk.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu