Mennyei, tejszínes fokhagymakrémleves: ropogós krutonnal a legfinomabb
A tejszíntől még selymesebb lesz a fokhagymakrémleves, picit lágyítja a hagyma erőteljes ízét.
Az amerikaiak nagy kedvence a sajtos tészta, mely rengetegféle recept szerint kipróbálható. A népszerű ételt még mikróba vagy sütőbe tolva is el lehet készíteni jó sok sajttal megszórva.
A sütőben készült sajtos tészta a tojásos keveréktől és a fokhagymától lesz különleges. Villámfogás, amit kezdők is sikerrel szervírozhatnak. Laktató és finom, de érdemes mindig annyit készíteni, amennyi elfogy, mert újramelegítve már nem az igazi.
A tésztát főzzük ki a csomagoláson írtak szerint.
A tojásokat válasszuk szét.
A tojásfehérjét verjük kemény habbá.
A tojássárgájához adjuk hozzá a reszelt fokhagymát, sót, borsot, tejszínt és tejfölt, majd a tojásfehérjehabbal is forgassuk egybe.
A főtt tésztát forgassuk egybe a tojásos keverékkel, majd simítsuk olajjal kikent, hőálló edénybe (jénai, tortaforma, tepsi).
A tészta tetejére szórjuk rá a reszelt sajtot, és toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 10-15 percre.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu