Egyszerű fokhagymás, sajtos tészta: 20 perc alatt elkészül
Kezdő fakanáltanoncok és éhes diákok is könnyedén összedobhatják a nagyon sajtos, fokhagymás tésztát.
Az amerikaiak nagy kedvence a sajtos tészta, mely rengetegféle recept szerint kipróbálható. A népszerű ételt még mikróba vagy sütőbe tolva is el lehet készíteni jó sok sajttal megszórva.
A sütőben készült sajtos tészta a tojásos keveréktől és a fokhagymától lesz különleges. Villámfogás, amit kezdők is sikerrel szervírozhatnak. Laktató és finom, de érdemes mindig annyit készíteni, amennyi elfogy, mert újramelegítve már nem az igazi.
Fokhagymás, sajtos tészta
Hozzávalók 4 személyre
- 400 g tészta
- 4 darab tojás
- 3 gerezd fokhagyma
- só és bors ízlés szerint
- 4 evőkanál tejszín
- 3 evőkanál tejföl
- 30 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
A tésztát főzzük ki a csomagoláson írtak szerint.
A tojásokat válasszuk szét.
A tojásfehérjét verjük kemény habbá.
A tojássárgájához adjuk hozzá a reszelt fokhagymát, sót, borsot, tejszínt és tejfölt, majd a tojásfehérjehabbal is forgassuk egybe.
A főtt tésztát forgassuk egybe a tojásos keverékkel, majd simítsuk olajjal kikent, hőálló edénybe (jénai, tortaforma, tepsi).
A tészta tetejére szórjuk rá a reszelt sajtot, és toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 10-15 percre.
-
2024-03-09 10:16:01
-
2024-02-29 06:30:01
-
2024-02-26 08:52:01
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!