
Fokhagymás tejben pácolt sertéskaraj: ízletes rántott hús a frissensült szerelmeseinek

A tejes áztatásnak köszönhetően a hús nagyon puha, és a fokhagyma kellemes zamatában kerül a tányérra.
A rántott hús minden magyar ember szívének kedves. Ez a finomság a legtöbb család vasárnapi étkezőasztalán kötelező, szeretjük sült krumplival vagy pürével kínálva, és persze kiadós szendvics is készülhet belőle. A frissensült nem csak hazánkban kedvelt, az egész világon kedvelik, rengetegféle izgalmas változatot lehet kipróbálni.
Ha te is szereted a rántott karajt, akkor itt az ideje, hogy új receptet tesztelj le. A vékonyra klopfolt szeleteket egy éjszakára áztasd fokhagymás tejbe. A pácnak köszönhetően a hús ízletes és omlós, szinte szétolvad a szájban.
-
2023-05-30 08:52:01
-
2023-05-27 07:50:02
-
2023-05-07 08:36:02
Fokhagymás sertéskaraj

Hozzávalók 4 személyre
- 80 dkg kicsontozott sertéskaraj
- só ízlés szerint
- 5 dl tej
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 bögre liszt
- 4 darab tojás
- 2 bögre zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A húst klopfoljuk vékony szeletekre, majd sózzuk le mindkét oldalán.
A tejet öntsük keverőtálba, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, majd a szeleteket helyezzük a fokhagymás tejbe, fedjük le folpackkal, és egy éjszakára helyezzük hűtőbe.
Másnap a húst csepegtessük le, majd panírozzuk a szeleteket a szokásos módon (liszt, tojás, zsemlemorzsa). Ezután bő, forró olajban oldalanként süssük aranybarnára.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!