Isteni fokhagymás spagetti ropogós morzsával: pillanatok alatt kész

12
Nyomtatás
zsemlemorzsas-spagetti
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

20 percen belül tálalhatod ezt az izgalmas fogást, amely egyszerű alapanyagokból készül, mégis nagyon különleges!

Szinte semmi munkával készül ez az egyszerű, gyors olasz recept, amelyben a tészta mellett a zsemlemorzsa a főszereplő. A végeredmény fűszeres és picit ropogós, a szokatlan kombinációból egy nagyon finom étel születik.

A morzsán kívül a fokhagyma íze dominál a receptben, enyhén megpirul, így nagyon karakteres lesz. A parmezánt sem érdemes kihagyni belőle, a fűszerként funkcionáló sajt minden olasz – és nem olasz – ételnek jót tesz!

A recept nagy előnye, hogy míg megfő a tészta, elkészül a feltét is, aztán már csak össze kell forgatni mindent, úgyhogy 20 percen belül meleg ételt tálalhatsz.

Fokhagymás spagetti ropogós morzsával

zsemlemorzsas-spagetti2

Hozzávalók 4 személyre

  • 500 g spagetti
  • 1 tk. só (a tészta főzéséhez)
  • 180 ml olívaolaj
  • 1 kis fej hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 0.5 tk.
  • 0.25 tk. bors
  • 0.25 tk. chilipehely
  • 1 tk. oregánó
  • 1 ek. vaj
  • 120 g zsemlemorzsa
  • 20 g parmezán
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát főzzük meg lobogó, sós vízben, míg al dente nem lesz. Ha kész, szűrjük le, tegyünk félre egy bögrényit a főzővizéből.

Közben a hagymákat pucoljuk meg, a vöröset vágjuk finomra, a fokhagymát reszeljük le.

Forrósítsunk 3 ek. olívaolajat egy serpenyőben, majd dobjuk rá a vöröshagymát. Ha puha, mehet rá a fokhagyma is. Fél perc múlva szórjuk rá a sót, borsot, chilipelyhet, oregánót, forgassuk egybe, majd szedjük egy tányérra.

A maradék olívaolajat és a vajat forrósítsuk fel a serpenyőben. Adjuk hozzá a zsemlemorzsát, majd kevergetve pirítsuk meg 2-3 perc alatt, míg aranybarna színt kap. Kapcsoljuk le a lángot alatta.

Keverjük a morzsához a fűszeres, hagymás keveréket, majd a reszelt parmezánt is, végül a kifőtt tésztát. Forgassunk mindent egybe, hogy a morzsa bevonja a tésztát, ha szükséges, egy kevés főzővízzel hígítsuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon