
Így készíthetsz igazán finom sült tofut: nem csak a vegánok fogják imádni
A vegánok kedvencét, a tofut egyáltalán nem nehéz elkészíteni, de néhány szabályt mindenképpen tarts észben.
Ez az ázsiai étel az egyik legaromásabb és legfinomabb fogás, amit tofuból készíthetsz, ráadásul nem kell miatta órákat a konyhában töltened, így akár hétköznapi vacsinak is beillik.
Az alapja tofu, ami egy kukoricakeményítős-zsemlemorzsás bundában sül ropogósra, erre jön az aromás szósz, végül pedig roppanós zöldbab kerül hozzá. Illatos párolt jázminrizzsel az igazi!
A tofuból nyomkodjuk ki a felesleges folyadékot, daraboljuk 1x1 cm-es kockákra, és tegyük egy közepes tálba. Locsoljuk rá a szójaszószt, majd mehet bele a kukoricakeményítő és a zsemlemorzsa is. Alaposan forgassuk össze, borítsuk sütőpapírral bélelt tepsire, és 180 fokra előmelegített sütőben süssük ropogósra 30-35 perc alatt.
A ceruzababot tisztítsuk meg, és pároljuk roppanósra 5-7 perc alatt. Tegyük félre.
Készítsük elő a szószt. Ehhez egy nagyobb serpenyőben hevítsük fel az olajat, és 1-2 perc alatt pirítsuk benne illatosra a fokhagymát. Adjuk hozzá a szójaszószt, a pirított szezámolajat, a rizsecetet és a juharszirupot.
Egy kis tálkában keverjük a kukoricakeményítőt csomómentesre a vízzel, majd keverjük a szószhoz, és alacsony hőfokon főzzük 2-3 percig, vagy amíg enyhén besűrűsödik. Az elkészült tofut forgassuk bele, szórjuk meg szezámmaggal, és vegyük le a tűzről.
A ceruzababbal és párolt rizzsel fogyasszuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu