Fokhagymás-szezámos tofu zöldbabbal: gyors vacsoraötlet hétköznapra

4
Nyomtatás
Fokhagymas-szezamos-tofu-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez a fokhagymás-szezámos tofu egy ízekben gazdag, tartalmas és gyorsan készülő étel, a zöldbabnak köszönhetően pedig még egészséges is!

Ez az ázsiai étel az egyik legaromásabb és legfinomabb fogás, amit tofuból készíthetsz, ráadásul nem kell miatta órákat a konyhában töltened, így akár hétköznapi vacsinak is beillik.

Az alapja tofu, ami egy kukoricakeményítős-zsemlemorzsás bundában sül ropogósra, erre jön az aromás szósz, végül pedig roppanós zöldbab kerül hozzá. Illatos párolt jázminrizzsel az igazi!

Fokhagymás-szezámos tofu

Fokhagymas-szezamos-tofu

Hozzávalók 4 személyre

A tofuhoz:

  • 400 g tofu
  • 2 ek. szójaszósz
  • 1 ek. kukoricakeményítő
  • 3 ek. zsemlemorzsa

A szószhoz:

  • 1 ek. olívaolaj
  • 5 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 200 g ceruzabab
  • 100 ml szójaszósz (alacsony sótartalmú)
  • 1 ek. pirított szezámolaj
  • 1 ek. rizsecet
  • 3 ek. juharszirup
  • 1 ek. kukoricakeményítő
  • 4 ek. víz
  • párolt rizs a tálaláshoz
Recept idők

Elkészítés:

A tofuból nyomkodjuk ki a felesleges folyadékot, daraboljuk 1x1 cm-es kockákra, és tegyük egy közepes tálba. Locsoljuk rá a szójaszószt, majd mehet bele a kukoricakeményítő és a zsemlemorzsa is. Alaposan forgassuk össze, borítsuk sütőpapírral bélelt tepsire, és 180 fokra előmelegített sütőben süssük ropogósra 30-35 perc alatt.

A ceruzababot tisztítsuk meg, és pároljuk roppanósra 5-7 perc alatt. Tegyük félre.

Készítsük elő a szószt. Ehhez egy nagyobb serpenyőben hevítsük fel az olajat, és 1-2 perc alatt pirítsuk benne illatosra a fokhagymát. Adjuk hozzá a szójaszószt, a pirított szezámolajat, a rizsecetet és a juharszirupot.

Egy kis tálkában keverjük a kukoricakeményítőt csomómentesre a vízzel, majd keverjük a szószhoz, és alacsony hőfokon főzzük 2-3 percig, vagy amíg enyhén besűrűsödik. Az elkészült tofut forgassuk bele, szórjuk meg szezámmaggal, és vegyük le a tűzről.

A ceruzababbal és párolt rizzsel fogyasszuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon