Lassan sült sertésoldalas fűszeres páccal: omlós és nagyon finom
A fűszeres sertésoldalas lassú sütéssel készül, ennek köszönhetően ellenállhatatlanul omlós. Annyira puha, hogy magától leomlik a csontról.
Érdemes beruházni egy forró levegős sütőre, a masina nagyon hasznos, miután kipróbálod, garantáltan a legjobb barátod lesz a konyhában. Ízletes, szaftos húsokat, zöldségeket és még süteményt is a gépbe tolhatsz.
Forró levegős sütőnél az egyik legfontosabb szabály, hogy ne pakold tele a gép kosarát, mert akkor nem tud rendesen átsülni a hús. Félidőnél mindig nézz rá, fordítsd meg, ha szükséges, szúrj bele egy villát, így tudod ellenőrizni, mennyire puhult meg a hús.
Az oldalast jól lehet fűszerezni, bátran egybeforgathatod barbecue-szósszal vagy más pácokkal. Nagyon finom mustárossal vagy ázsiai fűszerekkel megbolondítva.
Az olajat keverjük össze a sóval, borssal, fokhagymával és Cayenne-borssal.
A megtisztított oldalast forgassuk egybe a fűszeres olajjal.
A vizet öntsük a forró levegős sütő aljába.
A forró levegős sütő kosarát béleljük ki papírral, majd helyezzük rá az előkészített húst.
A húst 200-220 fokon 40-50 percig süssük, félidőnél fordítsuk meg.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu