Sült oldalas forró levegős sütőben készítve: a hús vajpuha és szaftos
Forró levegős sütőben sertésoldalast is készíthetsz: minimális olajjal szép pirosra és hihetetlenül omlósra sül.
Érdemes beruházni egy forró levegős sütőre, a masina nagyon hasznos, miután kipróbálod, garantáltan a legjobb barátod lesz a konyhában. Ízletes, szaftos húsokat, zöldségeket és még süteményt is a gépbe tolhatsz.
Sütésnél erre figyelj
Forró levegős sütőnél az egyik legfontosabb szabály, hogy ne pakold tele a gép kosarát, mert akkor nem tud rendesen átsülni a hús. Félidőnél mindig nézz rá, fordítsd meg, ha szükséges, szúrj bele egy villát, így tudod ellenőrizni, mennyire puhult meg a hús.
Játssz az ízekkel!
Az oldalast jól lehet fűszerezni, bátran egybeforgathatod barbecue-szósszal vagy más pácokkal. Nagyon finom mustárossal vagy ázsiai fűszerekkel megbolondítva.
Forró levegős sütőben sült oldalas
Hozzávalók 4 személyre
- 8 evőkanál olaj
- só és bors ízlés szerint
- 2 gerezd reszelt fokhagyma
- 1 teáskanál chilipehely (Cayenne)
- 80 dkg sertésoldalas
- 2 dl víz
Elkészítés:
Az olajat keverjük össze a sóval, borssal, fokhagymával és Cayenne-borssal.
A megtisztított oldalast forgassuk egybe a fűszeres olajjal.
A vizet öntsük a forró levegős sütő aljába.
A forró levegős sütő kosarát béleljük ki papírral, majd helyezzük rá az előkészített húst.
A húst 200-220 fokon 40-50 percig süssük, félidőnél fordítsuk meg.
-
2024-04-12 06:30:03
-
2024-03-16 08:36:02
-
2024-02-22 07:32:01
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!