Sült oldalas forró levegős sütőben készítve: a hús vajpuha és szaftos

6
Nyomtatás
Forró levegős sütőben sült oldalas cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Forró levegős sütőben sertésoldalast is készíthetsz: minimális olajjal szép pirosra és hihetetlenül omlósra sül.

Érdemes beruházni egy forró levegős sütőre, a masina nagyon hasznos, miután kipróbálod, garantáltan a legjobb barátod lesz a konyhában. Ízletes, szaftos húsokat, zöldségeket és még süteményt is a gépbe tolhatsz.

Sütésnél erre figyelj

Forró levegős sütőnél az egyik legfontosabb szabály, hogy ne pakold tele a gép kosarát, mert akkor nem tud rendesen átsülni a hús. Félidőnél mindig nézz rá, fordítsd meg, ha szükséges, szúrj bele egy villát, így tudod ellenőrizni, mennyire puhult meg a hús.

Játssz az ízekkel!

Az oldalast jól lehet fűszerezni, bátran egybeforgathatod barbecue-szósszal vagy más pácokkal. Nagyon finom mustárossal vagy ázsiai fűszerekkel megbolondítva.

Forró levegős sütőben sült oldalas

Forró levegős sütőben sült oldalas ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 8 evőkanál olaj
  • só és bors ízlés szerint
  • 2 gerezd reszelt fokhagyma
  • 1 teáskanál chilipehely (Cayenne)
  • 80 dkg sertésoldalas
  • 2 dl víz
Recept idők

Elkészítés:

Az olajat keverjük össze a sóval, borssal, fokhagymával és Cayenne-borssal.

A megtisztított oldalast forgassuk egybe a fűszeres olajjal.

A vizet öntsük a forró levegős sütő aljába.

A forró levegős sütő kosarát béleljük ki papírral, majd helyezzük rá az előkészített húst.

A húst 200-220 fokon 40-50 percig süssük, félidőnél fordítsuk meg.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon