Hevítsünk fel egy nagyobb serpenyőt az olívaolajjal, és dinszteljük benne üvegesre a hagymát és fokhagymát. Öntsük fel a paradicsom passatával, sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a kakukkfüvet, a rozmaringot, a bazsalikomot és a cukrot, majd rotyogtassuk 1-2 percig. Tegyük félre.
A zöldségeket váltakozva sorakoztassuk fel egymás után egy nagyobb, tapadásmentes edényben vagy tepsiben - padlizsán, cukkini, paprika -, és ha az összeset spirálszerűen bepakoltuk, sózzuk, borsozzuk, majd locsoljuk rá a paradicsomszószt.
Óvatosan, anélkül, hogy a formációt összekuszálnánk, rázogassuk meg az edényt, hogy a szósz átjárja a zöldségeket. Alacsony hőfokon, fedő alatt főzzük 30-35 percig (időnként megrázogatva, hogy ne ragadjon le), vagy amíg minden zöldség krémesre nem puhul.
Vegyük le a tűzről, hagyjuk hűlni 10 percig, majd melegen fogyasszuk.
Tipp: igyekezzünk hasonló körméretű zöldségeket összeválogatni, hogy egyforma nagyságú szeleteket vághassunk belőlük.