Mutatós tortillalap spenóttal gyúrva: pillanatok alatt megsül

spenotos-tortilla
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Pár alapvető hozzávaló kell csak a házi tortillalaphoz, viszont, ha picit izgalmasabban készítenéd el, víz helyett zöldségpürével gyúrd össze.

A tortilla egy igazán praktikus étel, ráadásul a nap bármely szakában összedobható, pillanatok alatt kész van, és könnyedén ízlésre szabható. A lapokba bármit betölthetsz, húst, zöldséget, tonhalat, sajtot, aztán tetszőleges szósszal öntheted nyakon. 

Ha egy picivel több időd van, a lapot is érdemes házilag készíteni, nem sok idő, de finomabb, mint a bolti, főleg, ha spenóttal gyúrod. Az alábbi változat félig fehér, félig teljes kiőrlésű liszttel készül, de használhatod csak az egyiket. Vigyázz, mert a teljes kiőrlésű több folyadékot vesz fel.

A spenótot alaposan mosd át, majd pürésítsd le egy kevés vízzel, így már könnyedén bele tudod dolgozni a tésztába. Másfajta leveles zölddel is kipróbálhatod a receptet, ugyanúgy működnek. 

Spenóttal gyúrt tortillalap

spenotos-tortilla2

Hozzávalók 14 darabhoz

  • 200 g búzaliszt (fehér)
  • 200 g teljes kiőrlésű liszt
  • 1.5 tk
  • 2 tk sütőpor
  • 4 ek olaj
  • 120 g bébispenót
Recept idők

Elkészítés:

Első lépésként alaposan mossuk át a spenótot. Tegyük turmixgépbe, adjunk hozzá 60 ml vizet, majd pürésítsük teljesen simára.

A kétféle lisztet, a sót és a sütőport keverjük össze egy tálban. Adjuk hozzá az olajat, majd egy kevés spenótpürét. Kezdjük el gyúrni a tésztát, közben fokozatosan adagoljuk a spenótot, nem biztos, hogy az összesre szükség lesz. Addig gyúrjuk, míg puha tészta nem lesz belőle. Fedjük le a tésztát, majd tegyük félre 15 percre.

Osszuk a tésztát 14 részre. Enyhén lisztezett felületen nyújtsunk ki minden részt kb. 20-25 centis körré. A kinyújtott lapokat fedjük le, hogy ne száradjanak ki.

Forrósítsunk fel egy tapadásmentes serpenyőt. Süssük a tortillalapokat oldalanként kb. fél-1 percig, míg barna foltok nem jelennek meg a tésztán.

Tegyük őket tányérra, fedjük le papírtörlővel, míg készül a többi. 

Ha megsült mind, tálalhatjuk is.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük