Krémes, citromos rizsfelfújt: a vaj teszi igazán légiessé

5
Nyomtatás
Frissítő citromos rizsfelfújt cov
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A rizsfelfújt csodálatos desszert, mindenféle plusz nélkül is megállja a helyét, de ha igazán megadnád a módját, szórd meg porcukorral, és lekvár is elfér mellé.

A rizsfelfújt retró desszert, amit pofonegyszerű elkészíteni. A finomság fő alapanyaga a rizs, ami tejben fő puhára, majd mazsolával sül szép aranybarnára. A receptet bátran lehet cifrázni. Tej helyett tejszínben is főhet a rizs, és mazsola helyett többféle gyümölccsel is megsütheted, és még különböző magvakkal is dúsíthatod.

@sobors.hu Frissítő citromos rizsfelfújt, amit a vaj tesz igazán légiessé. Hozzávalók: 120 g rizs 600 ml tej 1 citrom reszelt héja 100 g cukor 2 db tojás 25 g vaj 60 g mazsola lekvár Elkészítés: A rizst a cukor felével, a tejjel és a reszelt citromhéjjal lassú tűzön forraljuk fel, majd fedő alatt hagyjuk állni. A tojásokat válasszuk szét. A sárgájához keverjük a cukor másik felét és a vajat, a fehérjét pedig verjük fel kemény habbá. A rizshez óvatos mozdulatokkal keverjük hozzá a tojásos masszát és a habot. Egy tepsit vajazzunk és lisztezzünk ki, ezután öntsük bele a tésztát és ízlés szerint ízesítsük mazsolával. 170 fokon légkeverésen süssük 30 percig. Lekvárral vagy porcukorral tálaljuk. Előkészítési idő: 20 perc Elkészítési idő: 30 perc Adag: 6 fő Tepsi: 20×24 cm #fyp #sobors #recept #mutimiteszel #nekedbelegyen #foryoupagе #sütés #desszert #rizsfelfújt #mazsola #rizskoch ♬ eredeti hang – Sóbors.hu - Sóbors.hu

Varázsold még különlegesebbé!

A gazdag textúrájú, légies desszertben a citrom is érezteti a frissítő zamatát. Ha még különlegesebb ízt adnál a desszertnek, akkor reszelt narancshéjjal is megbolondíthatod, sőt, akár még 1 evőkanál narancsvízzel is egyedibbé varázsolhatod.

Frissítő citromos rizsfelfújt

Frissítő citromos rizsfelfújt ct

Hozzávalók 20 x 24 cm-es formához cm átmérőjű formához

  • 120 g rizs
  • 100 g kristálycukor
  • 600 ml tej
  • 1 darab citrom reszelt héja
  • 2 darab tojás
  • 25 g vaj
  • 60 g mazsola
  • vaj a tepsi kikenéséhez
  • liszt a tepsibe
  • porcukor a tálaláshoz szükség szerint
  • lekvár a tálaláshoz szükség szerint
Recept idők

Elkészítés:

A rizst mérjük magas falú edénybe, majd adjuk hozzá a cukor felét, a tejet és a citrom reszelt héját. Ezután alacsony láng felett forraljuk fel, majd fedő alatt hagyjuk állni.

A tojásokat válasszuk szét.

A tojássárgájához keverjük hozzá a maradék cukrot és a vajat.

A fehérjét verjük kemény habbá.

A rizshez keverjük hozzá a tojássárgás keveréket és a tojáshabot.

A tepsit vajazzuk ki és szórjunk bele kevés lisztet. Ezután simítsuk bele a rizses masszát, majd szórjuk meg mazsolával.

A rizsfelfújtat toljuk 170 fokosra előmelegített sütőbe, és 30 perc alatt süssük készre.

A finomságot porcukorral és lekvárral kínáljuk.

Fotók, videó és recept: Borsos Dalma/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon