Zöldfűszeres mártogatós cottage cheese-ből: kenyérre kenve is szuper
Ezt a finom, krémes kencét csupán 10 perc elkészíteni, és alig néhány hozzávalóra van hozzá szükség.
Ha még nem kóstoltad a spanyol Romesco szószt, nem tudod, miről maradtál le, de itt az idő bepótolni!
Ennek a szósznak az elkészítésekor a hozzávalók egyensúlyára kell nagyon figyelnünk! Alapvetően kamrafosztogatós alapanyagokból készül, és főtt tésztával összeforgatva, halak mellé kínálva, de még akár kenyérre kenve is fenséges kence, amelynek különlegességét a pirított pekándió kölcsönzi.
A pekándiót 2-3 perc alatt pirítsuk meg egy közepes, száraz serpenyőben, utána aprítsuk fel.
A paprikákat mossuk meg, töröljük szárazra, majd egy olívaolajjal kikent 20x30 cm-es tepsiben, 200 fokon süssük őket addig, míg elkezd kormosodni a héjuk. Ekkor vegyük ki a sütőből és hagyjuk picit hűlni. Ezután magozzuk ki őket és tegyük félre.
A fokhagymagerezdeket tisztítsuk meg, majd vágjuk félbe.
Az összes alapanyagot tegyük bele egy konyhai robotgépbe, majd dolgozzuk szép simára.
Amikor már szemmel láthatóan krémes állagú lett a krém, kínáljuk kenyérrel, tésztával vagy amivel csak éppen kedvünk tartja.
Fotók forrása: Getty Images
@sobors.hu