Zöldfűszeres mártogatós cottage cheese-ből: kenyérre kenve is szuper

cottage-cheese-martogatos
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ezt a finom, krémes kencét csupán 10 perc elkészíteni, és alig néhány hozzávalóra van hozzá szükség.

Aki szereti a mártogatósokat, vagy a kenyérre kenhető, egyszerű és könnyed reggeliket és vacsorákat, annak tökéletes választás lehet ez a cottage cheese-ből készült, fűszeres keverék.

A cottage cheese mellett a szárított metélőhagyma, a fekete bors és az író teszi teljessé a kence ízvilágát, az elkészítése pedig mindössze 10 perc, no meg persze némi pihentetés a hűtőben. 

Légmentesen záródó dobozban akár 5 napig is eláll a hűtőben.

Cottage cheese mártogatós

cottage-cheese-martogatos

Hozzávalók 8 adaghoz

  • 450 g cottage cheese
  • 2 ek író
  • 3 ek szárított metélőhagyma
  • 1 tk
  • ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
Recept idők

Elkészítés:

A cottage cheese-t villával törjük át egy tálban.

Ezután tegyük kb. 1 órára a hűtőbe, hogy kiengedje magából a felesleges savót. 

Ha letelt az 1 óra, öntsük le róla a kicsapódó savót, majd adjuk hozzá a fűszereket és az írót. 

Óvatosan keverjük össze, majd tegyük légmentesen záródó tálba vagy edénybe, és pihentessük a hűtőben 2-3 órát, hogy az ízek és a fűszerek összeérhessenek. 

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük