Zöldfűszeres mártogatós cottage cheese-ből: kenyérre kenve is szuper
Ezt a finom, krémes kencét csupán 10 perc elkészíteni, és alig néhány hozzávalóra van hozzá szükség.
Aki szereti a mártogatósokat, vagy a kenyérre kenhető, egyszerű és könnyed reggeliket és vacsorákat, annak tökéletes választás lehet ez a cottage cheese-ből készült, fűszeres keverék.
A cottage cheese mellett a szárított metélőhagyma, a fekete bors és az író teszi teljessé a kence ízvilágát, az elkészítése pedig mindössze 10 perc, no meg persze némi pihentetés a hűtőben.
Légmentesen záródó dobozban akár 5 napig is eláll a hűtőben.
Cottage cheese mártogatós
Hozzávalók 8 adaghoz
- 450 g cottage cheese
- 2 ek író
- 3 ek szárított metélőhagyma
- 1 tk só
- ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
Elkészítés:
A cottage cheese-t villával törjük át egy tálban.
Ezután tegyük kb. 1 órára a hűtőbe, hogy kiengedje magából a felesleges savót.
Ha letelt az 1 óra, öntsük le róla a kicsapódó savót, majd adjuk hozzá a fűszereket és az írót.
Óvatosan keverjük össze, majd tegyük légmentesen záródó tálba vagy edénybe, és pihentessük a hűtőben 2-3 órát, hogy az ízek és a fűszerek összeérhessenek.
-
2024-04-14 10:16:01
-
2024-04-12 10:32:02
-
2024-04-11 10:32:02
Fotó forrása: Getty Images
Olvasd el ezt is!