
Isteni, füstös padlizsánkrém majonéz nélkül: égetett zöldségből a legfinomabb

A sült zöldség íze önmagában is annyira intenzív, hogy nem igényel erős fűszerezést, mégis isteni lesz.
Alig kell valami ehhez a padlizsánkrémhez, mégis az egyik legfinomabb: a füstös íz érvényesül benne igazán. Ha teheted, nyílt tűzön süsd meg a padlizsánt, úgy lesz tökéletes, de ha erre nincs lehetőséged, a gáztűzhely is jó választás, és persze a magas hőfokon előmelegített sütő.
A fűszerezése nagyon minimalista, mivel nem szeretnénk elnyomni a padlizsán természetes ízét: csak egy kevés só, olívaolaj, fokhagyma és római kömény kerül bele, illetve aki szereti a csípőset, az a chilit se hagyja ki belőle.
Ha ízlett az alábbi recept, próbáld ki majonézesen is, de a tahinis változatot se hagyd ki!
-
2023-09-22 07:32:01
-
2023-09-20 09:36:01
-
2023-09-14 07:32:01
Füstös padlizsánkrém

Hozzávalók 4 adaghoz
- 1 db padlizsán
- 1 gerezd fokhagyma
- 0.5 tk római kömény
- 1 db chilipaprika (opcionális)
- ízlés szerint só
- 1 ek extraszűz olívaolaj
Elkészítés:
A padlizsánt süssük meg az ebben a cikkben leírtak szerint.
Hagyjuk egy kicsit hűlni, húzzuk le a héját, majd villával nyomkodjuk szét a húsát. Ha krémesebb végeredményt szeretnénk, aprítógépben is pürésíthetjük.
Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, a római köményt, a karikákra vágott chilit ízlés szerint, majd sózzuk. Keverjünk bele egy kevés olívaolajat is.
Várjunk, míg szobahőmérsékletűre hűl, majd tálalhatjuk is.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!