Szaftos, fűszeres chilis csirke: így készül az ázsiai konyha kedvence
Pillanatok alatt Ázsiában érezheted magadat ezzel a recepttel, az isteni illatok betöltik majd a konyhát.
Csirkemellfilé még nem volt ilyen izgalmas, ebben a formában biztosan megszereted, se nem száraz, se nem unalmas, inkább fűszeres és pikáns. Maga a hús vajpuha lesz az írós pácnak köszönhetően, a lisztes bunda viszont ropog majd a külsején.
A chili íze dominál a receptben, a pácba és a bundába is kerül belőle, de ha gyerekeknek készülne a csirkecsík, el is hagyható a csípős hozzávaló. A fűszerpaprikát és a fokhagymát viszont ne mellőzd, előbbiből füstöset érdemes használni, azzal lesz a legfinomabb a végeredmény.
A pácban legalább 2 órát, de inkább egy éjszakát hagyd állni a húst, úgy lesz igazán omlós és vajpuha.
A csirkemellfilét tisztítsuk meg, majd vágjuk hosszú, ujjnyi vastag csíkokra.
Egy tálban keverjük össze az írót, chiliszószt, sót, borsot. Forgassuk bele a csirkecsíkokat, fedjük le, majd tegyük a hűtőbe legalább 2 órára.
Egy laposabb tányérban keverjük össze a bunda hozzávalóit.
A csirkecsíkokat vegyük ki a pácból, csöpögtessük le, majd forgassuk a lisztes keverékbe. Jól nyomkodjuk rá, hogy mindenhol bevonja. Tegyük őket egy sütőrácsra.
Melegítsünk egy serpenyőben bő olajat, míg 180 fokos nem lesz. Tegyünk bele annyi csirkecsíkot, amennyi kényelmesen elfér, majd süssük őket pár percig, míg kívülről aranybarnák és ropogósak nem lesznek. Szedjük őket papírtörlővel bélelt tányérra.
Rögtön kínáljuk.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu