Fűszeres hús sült krumplival egybeforgatva: kiadós és nagyon finom

3
Nyomtatás
Fűszeres hús sült krumplival egybeforgatva cov
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A laktató étel egyszerűen készül, kicsit olyan, mint a brassói, de még pikánsabb az íze. Tálalásnál savanyúságot és friss kenyeret is kínálj mellé!

Adódik olyan helyzet az életben, hogy eltervezed, mi lesz a napi menü, aztán a főzés közben kiderül, nincs készleten az összes hozzávaló. Én már jártam így, nem is egyszer. Ilyenkor igazodom a rendelkezésemre álló készlethez, és így dobom össze az ételt. Ez a fűszeres hús sült krumplival egybeforgatva is így született meg: eredetileg brassói készült volna, aztán ez lett belőle.

Így is lehet!

A hús fűszerezése rád van bízva: én csípősebb végeredményre törekedtem, de ha te ezzel nem szimpatizálsz, akkor hagyd ki a csípős paprikakrémet, helyette használj oregánót és 1-2 evőkanál sűrített paradicsomot.

Fűszeres hús sült krumplival egybeforgatva

Fűszeres hús sült krumplival egybeforgatva ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg krumpli
  • 80 dkg hús (csirkemell, pulykamell, sertéscomb vagy -lapocka)
  • 1 teáskanál
  • 1 teáskanál fekete bors
  • 1 evőkanál vöröshagymakrém
  • 1 teáskanál fokhagymakrém
  • 1 evőkanál csípős paprikakrém
  • kevés olaj
  • 1.5 dl víz
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit tisztítsuk meg és vágjuk közepes méretű kockákra, majd áztassuk bő vízbe, amíg nem sütjük ki.

A húst tetszés szerint vágjuk kockákra vagy csíkozzuk fel. Forgassuk egybe a sóval, borssal, hagymakrémmel, fokhagymakrémmel, csípős paprikakrémmel. Ezután kevés olajon pirítsuk le a húst 10-15 perc alatt (ez a fajtájától is függ, de akkor jó, ha színt kap), közben gyakran kevergessük.

Öntsük fel vízzel (ha szükségesnek érezzük, többel), és 25-30 perc alatt készítsük el. Közben fél szemünk legyen az ételen, és mindig keverjük át. Kóstoljuk meg, ha szükséges, fűszerezzük még.

Ha a hús teljesen megpuhult és a szaftja sűrű, akkor van kész. Az, hogy mikor van kész, attól is függ, milyen hússal dolgoztunk, illetve hogy milyen méretűre kockáztuk vagy csíkoztuk fel.

A krumplit bő olajban süssük aranybarnára.

Az elkészült krumplit forgassuk egybe a hússal, majd kínáljuk. Az étel mellé jár a savanyúság és a friss kenyér.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon