Fűszeres pácban eltett fokhagyma: üvegbe zárt vitaminbomba

13
Nyomtatás
Fűszeres pácban eltett fokhagyma cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A fokhagymát is érdemes üvegbe zárni különböző fűszerekkel, így aromás vitaminbomba kerül belőle a kamrapolcra!

Sokan nem is gondolnák, de a fokhagymát is lehet és érdemes is tartósítani. Igaz, a zöldség mindig kéznél van, de egy kis extrával megbolondítva különleges csemege készíthető belőle, ami télen különösen jól jön majd. A fokhagymát olajban és fűszeres pácban is üvegbe lehet zárni.

Így is lehet!

A pácba sokféle fűszer kerülhet, remekül illik hozzá a szemes bors: 1 maréknyit bátran főzz a vízbe. Chilipaprikát is tehetsz a fokhagyma mellé, így igazi vitaminbomba, mely elfér a kamra polcán!

Fűszeres pácban eltett fokhagyma

Fűszeres pácban eltett fokhagyma ct

Hozzávalók 1 üveghez (500 ml)

  • 10 fej fokhagyma
  • 1 liter víz
  • 2 dl fehérbor
  • 1 dl borecet
  • 3 evőkanál méz
  • 2 darab babérlevél
  • 2 ág rozmaring
Recept idők

Elkészítés:

A fokhagymát szedjük gerezdekre, a héját távolítsuk el, majd mossuk meg a gerezdeket. Ezután adagoljuk tiszta üvegbe a fokhagymát.

A vízhez keverjük hozzá a fehérbort, borecetet, mézet, babérlevelet és a rozmaringot, gyakran kevergetve forraljuk fel. Ezután öntsük az üvegbe adagolt fokhagymagerezdekre.

A betöltött üvegre tegyük rá a fedelét, majd száraz, hűvös helyen tároljuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon