Puha, olívaolajban konfitált fokhagyma - Üvegben elrakva sokáig eláll
Ez a puha fokhagyma nem csak húsok mellé tökéletes, pirítósra kenve is csodás előétel.
Sokan nem is gondolnák, de a fokhagymát is lehet és érdemes is tartósítani. Igaz, a zöldség mindig kéznél van, de egy kis extrával megbolondítva különleges csemege készíthető belőle, ami télen különösen jól jön majd. A fokhagymát olajban és fűszeres pácban is üvegbe lehet zárni.
A pácba sokféle fűszer kerülhet, remekül illik hozzá a szemes bors: 1 maréknyit bátran főzz a vízbe. Chilipaprikát is tehetsz a fokhagyma mellé, így igazi vitaminbomba, mely elfér a kamra polcán!
A fokhagymát szedjük gerezdekre, a héját távolítsuk el, majd mossuk meg a gerezdeket. Ezután adagoljuk tiszta üvegbe a fokhagymát.
A vízhez keverjük hozzá a fehérbort, borecetet, mézet, babérlevelet és a rozmaringot, gyakran kevergetve forraljuk fel. Ezután öntsük az üvegbe adagolt fokhagymagerezdekre.
A betöltött üvegre tegyük rá a fedelét, majd száraz, hűvös helyen tároljuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu