Húsos raguval töltött empanada: rögtön dupla adaggal süsd

5
Nyomtatás
Gazdag raguval töltött empanada cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A gusztusos tésztabatyuk sokféle töltelékkel készülhetnek. Érdemes kipróbálni édesen és sósan is, mindkét változat varázslatos.

Az empanada a latin konyhában népszerű finomság, mely sokféle töltelékkel készülhet. Mi most egy gazdag, fűszeres receptet mutatunk, melyben paradicsomos darált hús kerül a csomagokba.

Így még finomabb

A gazdag ragu bátran tovább álmodható. Kerülhet bele sárgarépa (1 darab finomra kockázva), csemegekukorica (10-15 dkg) vagy zöldborsó (10-15 dkg). Ha pedig még elvinnéd tüzesebb irányba, chilipaprikát (1 darab) is keverhetsz a darált húshoz. A csomagok tetejére nem szükséges semmi plusz, de ha szeretnéd, szezámmag vagy durva szemű só mehet rá.

Gazdag raguval töltött empanada

Gazdag raguval töltött empanada ct

Hozzávalók 4 személyre

Ragu:

  • 1 darab vöröshagyma
  • 1 szál szárzeller
  • 1 darab kaliforniai paprika
  • kevés olaj
  • 2 gerezd fokhagyma (reszelve)
  • 30 dkg darált hús (sertés, szárnyas vagy marha)
  • 2 dl paradicsompassata
  • 1 dl víz
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál chili
  • 1 teáskanál római kömény

Tészta:

  • 30 dkg finomliszt
  • 1 teáskanál
  • 12 dkg vaj (lágy)
  • 1 darab tojás
  • 1 evőkanál joghurt
  • liszt a tészta alá szükség szerint
  • 1 darab tojás a tésztacsomagok tetejére
Recept idők

Elkészítés:

A vöröshagymát, a zellert és a paprikát tisztítsuk meg és vágjuk finomra.

Egy kevés olajon az előkészített hagymát dinszteljük üvegesre, majd dobjuk rá a zellert és a paprikát. Körülbelül 2-3 perc után a fokhagymát is keverjük hozzá, majd a darált húst.

A húst pirítsuk le, ezután adjuk hozzá a paradicsompassatát és a vizet. A ragut fűszerezzük sóval, borssal, chilivel és római köménnyel.

A ragut 25-30 perc alatt főzzük sűrűre, ha szükséges, pótoljuk a vizet.

Tészta:

A lisztet a sóval forgassuk egybe, majd adjuk hozzá a vajat, tojást és joghurtot. Gyúrjunk belőle tésztát, amit pihentetés nélkül, enyhén lisztezett felületen nyújtsunk 3 mm vastagságúra.

A tésztát pohár segítségével szúrjuk ki.

A korongok egyik felére tegyünk a töltelékből, majd hajtsuk rá a tésztát, és villa segítségével nyomkodjuk össze a széleket.

A kis batyukat sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire.

A csomagok tetejét kenjük meg felvert tojással, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 25-30 perc alatt süssük szép pirosra. (A sütési idő a sütőtől is függ, akár hamarabb is megkaphatja a színét a finomság.)

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon