Tavaszi, tejszínes-gombás nokedli: csak bátran a zöldfűszerekkel

3
Nyomtatás
Gombás nokedli cov
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A gombás nokedli csodás tavaszi étel, ami önmagában is jólesik, és köretként is kínálható sültek mellé.

A gombás nokedli igazi tavaszi étek, amit érdemes zöldfűszerekkel megbolondítva elkészíteni. A receptben friss petrezselymet használtam, de bátran tovább gazdagítható medvehagymával is, vagy mással, amit jónak vélsz.

Laska, kolbász és szalonna is mehet hozzá!

A receptben csiperkével dolgoztam, de laskagombát is használhatsz, így még izgalmasabb a fogás. Ha pedig még tartalmasabbra vennéd, akkor kolbászt vagy szalonnát is dobhatsz a gomba mellé.

Gombás nokedli

Gombás nokedli ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 fej hagyma
  • 80 dkg gomba
  • kevés olaj
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 2 gerezd fokhagyma (reszelve)
  • 2 dl tejszín
  • 200 g krémsajt
  • 1 csokor petrezselyem
  • 4 adag nokedli (recept a leírásban)
Recept idők

Elkészítés:

A nokedlit készítsük el a szokásos módon. A recept ide kattintva található!

A hagymát tisztítsuk meg és vágjuk finomra.

A gombát is tisztítsuk meg és daraboljuk fel tetszés szerint.

Egy kevés olajat hevítsünk egy magas falú edényben, majd dobjuk rá a hagymát és dinszteljük üvegesre. Ezután a gombát is keverjük hozzá, fűszerezzük sóval, borssal, kakukkfűvel és fokhagymával.

Amikor a gomba kiengedett leve teljesen elfőtt (15-18 perc), akkor adjuk hozzá a tejszínt és a krémsajtot. Rottyanásig főzzük, majd forgassuk hozzá a nokedlit és a finomra aprított petrezselymet.

Rögtön tálaljuk.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon