
Kiadós, darált hússal töltött gomba: sok sajttal igazán finom
A gomba nem csak rántva finom, sütőbe tolva, hússal töltve is érdemes kipróbálni, a végeredmény csodás lesz.
A gombás nokedli igazi tavaszi étek, amit érdemes zöldfűszerekkel megbolondítva elkészíteni. A receptben friss petrezselymet használtam, de bátran tovább gazdagítható medvehagymával is, vagy mással, amit jónak vélsz.
A receptben csiperkével dolgoztam, de laskagombát is használhatsz, így még izgalmasabb a fogás. Ha pedig még tartalmasabbra vennéd, akkor kolbászt vagy szalonnát is dobhatsz a gomba mellé.
A nokedlit készítsük el a szokásos módon. A recept ide kattintva található!
A hagymát tisztítsuk meg és vágjuk finomra.
A gombát is tisztítsuk meg és daraboljuk fel tetszés szerint.
Egy kevés olajat hevítsünk egy magas falú edényben, majd dobjuk rá a hagymát és dinszteljük üvegesre. Ezután a gombát is keverjük hozzá, fűszerezzük sóval, borssal, kakukkfűvel és fokhagymával.
Amikor a gomba kiengedett leve teljesen elfőtt (15-18 perc), akkor adjuk hozzá a tejszínt és a krémsajtot. Rottyanásig főzzük, majd forgassuk hozzá a nokedlit és a finomra aprított petrezselymet.
Rögtön tálaljuk.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
@sobors.hu