Tápláló, gombás-spenótos penne: fél órán belül kész

2
Nyomtatás
Spenotos-gombas-penne-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ebben az olaszos hangulatú, gyors tésztás fogásban a gomba és a spenót a főszereplők, és egy gazdag szósz is kerül bele, amelynek tápláló kesudió az alapja!

Ez a gyors tésztás fogás ízekben gazdag, sok rostot és vitamint tartalmaz, és tökéletes választás a zsúfolt hétköznapokra is. A két fő hozzávalója a gomba és a bébispenót, az étel karakteres ízét pedig egy szárított gombából, kesudióból és sörélesztőpehelyből készülő szósz adja meg.

A tésztába nem kerül hús, azonban így is nagyon tápláló: a sok gombának és spenótnak köszönhetően tele van rosttal és vitaminokkal, amihez a kesudiónak köszönhetően egy adag fehérje is kerül. 

Gombás-spenótos tészta

Spenotos-gombas-penne

Hozzávalók 4 személyre

  • 100 g natúr kesudió
  • 20 g szárított vargánya
  • 400 ml forrásban lévő víz
  • 2 ek. sörélesztőpehely
  • 400 g penne vagy más száraztészta
  • 2 ek. olívaolaj
  • 500 g csiperke megpucolva, felszeletelve
  • 5 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 300 g bébispenót
  • 0.5 tk.
  • 0.25 tk. bors
  • 0.25 tk. szárított chilipehely
Recept idők

Elkészítés:

Főzés előtt tegyük a kesudiót és a szárított gombát hőálló edénybe, forrázzuk le a vízzel, és hagyjuk ázni legalább 1 órát, vagy amíg a kesudió meg nem puhul. A vízzel együtt öntsük át turmixgépbe, adjuk hozzá a sörélesztőpelyhet, és dolgozzuk teljesen krémesre.

Közben enyhén sós vízben főzzük ki a tésztát, majd szűrjük le.

Az olívaolajat hevítsük fel egy nagyobb edényben, majd adjuk hozzá a gombát, és közepes hőfokon pirítsuk aranybarnára 6-8 perc alatt. Adjuk hozzá a fokhagymát, 1 percig pirítsuk együtt is, majd mehet bele a bébispenót, és 2-3 perc alatt fonnyasszuk meg.

Öntsük fel a kesudiós szósszal, ízesítsük a sóval, borssal, chilipehellyel, és forraljuk össze.

Vegyük le a tűzről, és a leszűrt pennével fogyasszuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon