
8 villámgyors, isteni tészta sietős napokra: bő fél órán belül készen vannak
A következő válogatásban olyan gyors tésztaételeket gyűjtöttünk össze, amelyek legfeljebb 35 perc alatt elkészülnek.
Ez a gyors tésztás fogás ízekben gazdag, sok rostot és vitamint tartalmaz, és tökéletes választás a zsúfolt hétköznapokra is. A két fő hozzávalója a gomba és a bébispenót, az étel karakteres ízét pedig egy szárított gombából, kesudióból és sörélesztőpehelyből készülő szósz adja meg.
A tésztába nem kerül hús, azonban így is nagyon tápláló: a sok gombának és spenótnak köszönhetően tele van rosttal és vitaminokkal, amihez a kesudiónak köszönhetően egy adag fehérje is kerül.
Főzés előtt tegyük a kesudiót és a szárított gombát hőálló edénybe, forrázzuk le a vízzel, és hagyjuk ázni legalább 1 órát, vagy amíg a kesudió meg nem puhul. A vízzel együtt öntsük át turmixgépbe, adjuk hozzá a sörélesztőpelyhet, és dolgozzuk teljesen krémesre.
Közben enyhén sós vízben főzzük ki a tésztát, majd szűrjük le.
Az olívaolajat hevítsük fel egy nagyobb edényben, majd adjuk hozzá a gombát, és közepes hőfokon pirítsuk aranybarnára 6-8 perc alatt. Adjuk hozzá a fokhagymát, 1 percig pirítsuk együtt is, majd mehet bele a bébispenót, és 2-3 perc alatt fonnyasszuk meg.
Öntsük fel a kesudiós szósszal, ízesítsük a sóval, borssal, chilipehellyel, és forraljuk össze.
Vegyük le a tűzről, és a leszűrt pennével fogyasszuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu