Könnyed, mégis laktató majonézes csirkesaláta: eteti magát, olyan finom
A majonézes csirkesaláta hidegen a legfinomabb, próbáld ki magában, vagy falatozd pirítós mellé.
A görög csirketál zöldségekben gazdag, de még tovább lehet fokozni: aki szereti, az olajbogyót is dobhat a tányérra, a házi szószba pedig kapor is kerülhet. A színes étel nem csak frissen készítve csodás, hidegen is jólesik. Bátran csomagolhatod munkahelyre vagy iskolába, igaz, akkor a lila hagymát és a fokhagymát inkább hagyd ki belőle.
A hús és a zöldségek mellé rizs kerül, de helyette mást is kínálhatsz. Jól passzol mellé a sült krumpli, ha viszont az egészséges vonalon maradnál, bulgurral vagy karfiolrizzsel kínáld. Az izgalmak ennyivel nem érnek véget, a szósz helyett hummuszt is használhatsz, és még pita is kerülhet a csirketál mellé.
Az olajat keverjük össze a joghurttal, sóval, borssal, citromlével, fokhagymával, oregánóval és a fűszerpaprikával.
Ha szeretnénk, akkor a húst szeleteljük fel, de egyben is hagyhatjuk. Ha szeleteljük, ügyeljünk rá, hogy ne legyen túl vékony. A húst forgassuk meg a pácban, fedjük le és tegyük hűtőbe néhány órára.
A bepácolt húst serpenyőben vagy grillen süssük szép pirosra. (A sütési idő a hús vastagságától is függ. Oldalanként 10-20 perc is lehet.)
A zöldségeket mossuk meg és szeleteljük fel tetszés szerint.
A rizst készítsük el a szokásos módon.
A szósz hozzávalóit keverjük össze.
Tálalás:
A húst szeleteljük fel vagy hagyjuk egyben. Tegyük tányérra, mellé pedig tegyünk a rizsből, zöldségekből és a szószból is.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
@sobors.hu