
Grillezett gombasaslik percek alatt: balzsamecettel locsold meg

Gombából gyors és finom grillezett köretet készíthetsz, és ha igazán mutatós fogás a célod, akkor használj hozzá hurkapálcát!
Ehhez a körethez mindössze 15 percre és néhány alapanyagra lesz szükséged. Az egyszerűsége ellenére egy nagyon finom és mutatós étel, és ha szereted a gombát, akkor mindenképp adj neki egy esélyt a grillszezonban. Az így készített gombák kívül kellemesen megpirulnak, belül pedig roppanósak és lédúsak maradnak. Szinte bármilyen feltéttel társíthatod, de kisebb darabokra vágva tacóba vagy szendvicsekbe is pakolhatod.
A gomba vásárlásánál a következőket vedd figyelembe. Ha nagyobb darabokat választasz, akkor érdemes felszeletelni vagy negyedekbe vágni, hogy könnyebben átvegye a pác ízét és gyorsabban átsüljön. Az egészen aprókat pedig csak az itt leírtak szerint készítsd elő, és már mehetnek is a hurkapálcára!
-
2023-09-24 10:16:01
-
2023-09-13 10:32:01
-
2023-09-04 10:16:02
Grillezett gombasaslik

Hozzávalók 4 személyre
- 500 g csiperke vagy portobello gomba
- 2 ek balzsamecet
- 1 ek olívaolaj
- 1 ek tamari vagy szójaszósz
- 1 csipet só
- 1 csipet frissen őrölt fekete bors
Elkészítés:
A gomba kivételével tegyünk minden hozzávalót egy kisebb tálkába, és keverjük össze.
A gombákat tisztítsuk meg, mérettől függően daraboljuk közel egyforma nagyságúra, és locsoljuk rájuk a szószt. Alaposan forassuk össze, hogy mindenhol átjárja őket.
Szurkáljuk hurkapálcákra, és grillen vagy előmelegített grillserpenyőben süssük 5-7 percig, vagy amíg megpuhulnak, időnként forgatva. Azonnal fogyasszuk.
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!