Grillezett gombasaslik percek alatt: balzsamecettel locsold meg

Nyomtatás
Grillezett-gombasaslik-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Gombából gyors és finom grillezett köretet készíthetsz, és ha igazán mutatós fogás a célod, akkor használj hozzá hurkapálcát!

Ehhez a körethez mindössze 15 percre és néhány alapanyagra lesz szükséged. Az egyszerűsége ellenére egy nagyon finom és mutatós étel, és ha szereted a gombát, akkor mindenképp adj neki egy esélyt a grillszezonban. Az így készített gombák kívül kellemesen megpirulnak, belül pedig roppanósak és lédúsak maradnak. Szinte bármilyen feltéttel társíthatod, de kisebb darabokra vágva tacóba vagy szendvicsekbe is pakolhatod.

A gomba vásárlásánál a következőket vedd figyelembe. Ha nagyobb darabokat választasz, akkor érdemes felszeletelni vagy negyedekbe vágni, hogy könnyebben átvegye a pác ízét és gyorsabban átsüljön. Az egészen aprókat pedig csak az itt leírtak szerint készítsd elő, és már mehetnek is a hurkapálcára! 

Grillezett gombasaslik

Grillezett-gombasaslik

Hozzávalók 4 személyre

  • 500 g csiperke vagy portobello gomba
  • 2 ek balzsamecet
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 ek tamari vagy szójaszósz
  • 1 csipet
  • 1 csipet frissen őrölt fekete bors
Recept idők

Elkészítés:

A gomba kivételével tegyünk minden hozzávalót egy kisebb tálkába, és keverjük össze.

A gombákat tisztítsuk meg, mérettől függően daraboljuk közel egyforma nagyságúra, és locsoljuk rájuk a szószt. Alaposan forassuk össze, hogy mindenhol átjárja őket.

Szurkáljuk hurkapálcákra, és grillen vagy előmelegített grillserpenyőben süssük 5-7 percig, vagy amíg megpuhulnak, időnként forgatva. Azonnal fogyasszuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon