Grillezett gombasaslik percek alatt: balzsamecettel locsold meg
Gombából gyors és finom grillezett köretet készíthetsz, és ha igazán mutatós fogás a célod, akkor használj hozzá hurkapálcát!
Ehhez a körethez mindössze 15 percre és néhány alapanyagra lesz szükséged. Az egyszerűsége ellenére egy nagyon finom és mutatós étel, és ha szereted a gombát, akkor mindenképp adj neki egy esélyt a grillszezonban. Az így készített gombák kívül kellemesen megpirulnak, belül pedig roppanósak és lédúsak maradnak. Szinte bármilyen feltéttel társíthatod, de kisebb darabokra vágva tacóba vagy szendvicsekbe is pakolhatod.
A gomba vásárlásánál a következőket vedd figyelembe. Ha nagyobb darabokat választasz, akkor érdemes felszeletelni vagy negyedekbe vágni, hogy könnyebben átvegye a pác ízét és gyorsabban átsüljön. Az egészen aprókat pedig csak az itt leírtak szerint készítsd elő, és már mehetnek is a hurkapálcára!
Grillezett gombasaslik
Hozzávalók 4 személyre
- 500 g csiperke vagy portobello gomba
- 2 ek balzsamecet
- 1 ek olívaolaj
- 1 ek tamari vagy szójaszósz
- 1 csipet só
- 1 csipet frissen őrölt fekete bors
Elkészítés:
A gomba kivételével tegyünk minden hozzávalót egy kisebb tálkába, és keverjük össze.
A gombákat tisztítsuk meg, mérettől függően daraboljuk közel egyforma nagyságúra, és locsoljuk rájuk a szószt. Alaposan forassuk össze, hogy mindenhol átjárja őket.
Szurkáljuk hurkapálcákra, és grillen vagy előmelegített grillserpenyőben süssük 5-7 percig, vagy amíg megpuhulnak, időnként forgatva. Azonnal fogyasszuk.
-
2024-04-26 06:32:01
-
2024-04-13 10:16:02
-
2024-04-12 07:32:01
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!