Grízes tészta nem csak hó végére: egyszerű és olcsó recept

Grizes teszta c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Retró finomság, ami egyszerű vacsora, leves mellé második, de lekvárral megbolondítva desszert is lehet.

A grízes tészta sokunk számára gyerekkorunk egyik kedvenc ínyencsége, amely mellett felnőttként jólesik nosztalgiázni.

Ebédre, vacsorára vagy desszertként is megállja a helyét, ráadásul annyira egyszerű és olcsó alapanyagok alkotják, hogy egyenesen bűn lenne időnként nem becsempészni a menübe.

Grízes tészta baracklekvárral

Grizes teszta

Hozzávalók 2 személyre

  • 250 g széles metélt
  • 150 g búzadara
  • 120 ml víz
  • 2 ek olaj (semleges ízű)
  • porcukor és lekvár tetszés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát tegyük forrásban lévő, enyhén sós vízbe, és főzzük meg a csomagoláson szereplő leírás szerint.

Hevítsünk fel egy serpenyőt, és folyamatos kevergetés mellett az olajon pirítsuk le a búzadarát. Akkor jó, ha enyhe aranybarna színt kapott, de semmiképpen ne hagyjuk tovább, mert akkor égett íze lesz az ételnek.

Adjuk hozzá a vizet, és keverjük tovább, amíg a gríz teljesen beszívja. 

Keverjük bele a megfőtt, leszűrt tésztát, és porcukorral, baracklekvárral tálaljuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon