
Grízes tészta nem csak hó végére: egyszerű és olcsó recept

Retró finomság, ami egyszerű vacsora, leves mellé második, de lekvárral megbolondítva desszert is lehet.
A grízes tészta sokunk számára gyerekkorunk egyik kedvenc ínyencsége, amely mellett felnőttként jólesik nosztalgiázni.
Ebédre, vacsorára vagy desszertként is megállja a helyét, ráadásul annyira egyszerű és olcsó alapanyagok alkotják, hogy egyenesen bűn lenne időnként nem becsempészni a menübe.
Grízes tészta baracklekvárral

Hozzávalók 2 személyre
- 250 g széles metélt
- 150 g búzadara
- 120 ml víz
- 2 ek olaj (semleges ízű)
- porcukor és lekvár tetszés szerint
Elkészítés:
A tésztát tegyük forrásban lévő, enyhén sós vízbe, és főzzük meg a csomagoláson szereplő leírás szerint.
Hevítsünk fel egy serpenyőt, és folyamatos kevergetés mellett az olajon pirítsuk le a búzadarát. Akkor jó, ha enyhe aranybarna színt kapott, de semmiképpen ne hagyjuk tovább, mert akkor égett íze lesz az ételnek.
Adjuk hozzá a vizet, és keverjük tovább, amíg a gríz teljesen beszívja.
Keverjük bele a megfőtt, leszűrt tésztát, és porcukorral, baracklekvárral tálaljuk.
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!