Mutatós csokis-körtés süti: mandulaliszttel készül a finomság
A csodaszép sütemény tésztája puha és különleges, az elkészítése mégsem nehéz, hétköznap is bevállalható.
Ha szereted a gyömbért, érdemes letesztelni sós és édes ételekben, sütemények tésztájában is van helye, akár egy sima piskótát is feldob. Ebben a receptben friss gyömbért használunk, mellé pedig körte kerül, tökéletes ez a kombináció.
Az omlós tészta is megér egy misét, ráadásul az elkészítése nagyon egyszerű, hiszen csak össze kell keverni a hozzávalókat, így kezdők is bátran nekiállhatnak. A tészta puhaságáért a joghurt és a vaj felelnek, az ízesítésről a már említett gyömbér mellett a kardamom gondoskodik.
A recept almával is tökéletesen működik, de abban az esetben egy kevés fahéjat is csempéssz bele!
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vajazzunk ki egy 23 centi átmérőjű pite- vagy tortaformát.
A vajat keverjük jó habosra a cukorral, majd egyesével adjuk hozzá a tojásokat.
Szitáljuk bele a sütőport, a sót, keverjük bele a gyömbért és a kardamomot. Kisebb részletekben keverjük bele a lisztet a joghurttal együtt. Ha csomómentes a massza, öntsük az előkészített formába.
A körtéket mossuk meg, vágjuk félbe, a magházukat távolítsuk el, majd vágjuk vékony szeletekre. Rendezzük el a körteszeleteket a tészta tetején, enyhén nyomjuk bele.
Toljuk a sütőbe 40-45 percre, míg a teteje aranybarna nem lesz. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd porcukorral meghintve kínáljuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu