
Mogyoróvajas golyócskák sütés nélkül: gasztroajándék is válhat belőle
A mogyoróvajas golyókból akár karácsonyi ajándék is válhat: édes, krémes és mutatós édesség.
Ez a szuper krémes és gazdag mogyoróvajas fudge mindössze 6 hozzávalóból készül, ráadásul nagyon egyszerű, így bármiféle konyhai rutin nélkül is bevállalhatod. Az alapja krémes mogyoróvaj, amelyet akár otthon is könnyen elkészíthetsz, ha követed ezt a receptet.
Ezt egészíti ki a kókuszreszelék, a selymes állagot pedig a kókuszolaj fokozza. A desszertet édesítheted juharsziruppal – ahogyan a receptben is szerepel –, de akár pürésített, aszalt datolyát is adhatsz hozzá, ha fontosak az extra rostok.
Tegyük a kókuszreszeléket aprítógépbe, és magas fokozaton dolgozzuk krémesre. Legyünk türelmesek, a folyamat 4-5 percig is eltarthat.
Adjunk hozzá minden más hozzávalót, és 1-2 perc alatt egységesítsük őket.
Kanalazzuk a masszát sütőpapírral bélelt tepsibe vagy formába, egyengessük el a felszínét, és legalább 2 órára tegyük hűtőbe dermedni. Teszés szerinti darabokra vágjuk, és elfogyasztásig hűtőben tároljuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu