
Serkenti az emésztést, védi a szívet és a sejteket: 8 ételötlet a rostban gazdag padlizsánból
Padlizsánból egészséges, könnyű ételek készülhetnek, ami az emésztést és a szívet is védi.
Ha kedveled a padlizsánt, de nem töltenél el sok időt a konyhában az elkészítésével, akkor válaszd ezt az egyszerű receptet. Alig lesz vele dolgod, hiszen a munka nagy részét a sütés teszi ki, utána csak fel kell darabolnod a megpuhult padlizsánokat, és aprítógépben krémesre dolgoznod a többi hozzávalóval.
Ennek a változatnak az az előnye, hogy majonéz nélkül készül, így kevésbé terheli meg a gyomrodat. Az ízesítők terén a hagyma és a fokhagyma dominál, ezeken kívül csak kevés só és bors szükséges hozzá, és máris fogyaszthatod.
A padlizsánokat helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe, és 190 fokra előmelegített sütőben süssük puhára 40 perc alatt. Vegyük ki a sütőből, tegyük tálba, és hagyjuk 15 perc alatt kissé kihűlni – így könnyebben hámozható.
Húzzuk le a héját, daraboljuk fel, minden más hozzávalóval együtt tegyük aprítógépbe, és dolgozzuk krémes állagúra.
Akár azonnal fogyaszthatjuk, de a legjobb, ha előtte 1 órát hűtőben pihentetjük. Szendvicskrémként és mártogatósként is nagyon finom.
Fotók és videó: Borsos Dalma / Sóbors
@sobors.hu