Gyors padlizsánkrém jó hagymásan: mártogatósként és kenyéren is isteni

4
Nyomtatás
Padlizsankrem-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ezt az egyszerű padlizsánkrémet bármikor könnyen elkészítheted, és alig lesz vele dolgod, hiszen a munka nagy részét a sütő végzi: szendvicskrémként és mártogatósként is fogyaszthatod.

Ha kedveled a padlizsánt, de nem töltenél el sok időt a konyhában az elkészítésével, akkor válaszd ezt az egyszerű receptet. Alig lesz vele dolgod, hiszen a munka nagy részét a sütés teszi ki, utána csak fel kell darabolnod a megpuhult padlizsánokat, és aprítógépben krémesre dolgoznod a többi hozzávalóval.

@sobors.hu Padlizsánkrém Hozzávalók: 2 db padlizsán 1 fej vöröshagyma 4 gerezd fokhagyma 4 ek. olívaolaj só bors Elkészítés: A padlizsánt körülbelül 40 perc alatt süssük meg a sütőben. Várjunk, míg kihűl, majd húzzuk le a héját és vágjuk apró darabokra. Helyezzük egy aprítógépbe a hozzávalókat, fűszerezzük sóval és borssal, utána dolgozzuk krémes állagúra. Érdemes egy órát hűtőben pihentetni. Előkészítési idő: 40 perc Elkészítési idő: 10 perc #fyp #sobors #recept #mutimiteszel #nekedbelegyen #padlizsankrem #főzés #mártogatós #foryoupagе ♬ eredeti hang – Sóbors.hu - Sóbors.hu

Ennek a változatnak az az előnye, hogy majonéz nélkül készül, így kevésbé terheli meg a gyomrodat. Az ízesítők terén a hagyma és a fokhagyma dominál, ezeken kívül csak kevés só és bors szükséges hozzá, és máris fogyaszthatod.

Gyors padlizsánkrém

Padlizsankrem

Hozzávalók 6 személyre

  • 2 db padlizsán
  • 1 közepes fej vöröshagyma apróra darabolva
  • 4 gerezd fokhagyma lezúzva
  • 4 ek. olívaolaj
  • 0.5 tk.
  • 0.5 tk. bors
Recept idők

Elkészítés:

A padlizsánokat helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe, és 190 fokra előmelegített sütőben süssük puhára 40 perc alatt. Vegyük ki a sütőből, tegyük tálba, és hagyjuk 15 perc alatt kissé kihűlni – így könnyebben hámozható.

Húzzuk le a héját, daraboljuk fel, minden más hozzávalóval együtt tegyük aprítógépbe, és dolgozzuk krémes állagúra.

Akár azonnal fogyaszthatjuk, de a legjobb, ha előtte 1 órát hűtőben pihentetjük. Szendvicskrémként és mártogatósként is nagyon finom.

Fotók és videó: Borsos Dalma / Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon