
Gyors, sajtkrémes sonkatekercs: tavaszi zöldségek kerülnek a töltelékbe
A sonkatekercs egyszerű finomság, melyet rengeteg izgalmas változatban készíthetsz el, nem hiányozhat a húsvéti asztalról.
A kaszinótojás legnagyobb varázsa abban rejlik, hogy egyszerre egyszerű és különleges, könnyen elkészíthető, mégis elegáns fogás, amely tökéletes választás lehet egy családi összejövetelen vagy a húsvéti asztalon.
A hagyományos összetevők mellett bátran kísérletezhetsz más fűszerezéssel vagy akár feltéttel, mint például a ropogós bacon. Fontos, hogy a tojásokat keményre főzd, és várd meg, míg teljesen kihűlnek, így tudod majd könnyen félbevágni és kikanalazni a sárgájukat.
Az ünnepi asztalon előszeretettel tálalják franciasalátával és sonkatekerccsel.
A tojásokat főzzük keményre, majd a tűzről levéve tegyük hideg víz alá, hagyjuk kihűlni.
Pucoljuk meg, finom mozdulatokkal vágjuk ketté, ezután a sárgáját távolítsuk el és helyezzük egy keverőtálba.
Adjuk a sárgájához a majonézt, a mustárt és a puha vajat, dolgozzuk össze, fűszerezzük ízlés szerint sóval, borssal és szerecsendióval.
A tojásos krémet egy habzsák segítségével töltsük vissza a félbevágott tojásfehérjékbe.
Ízlés szerint tálalhatjuk bármilyen friss zöldfűszerrel, például petrezselyemzölddel, illetve snidlinggel. Ha kedveljük a pikánsabb ízeket, szórjuk meg egy kevés pirospaprikával.
Elkészítés után helyezzük a hűtőszekrénybe fél órára.
Fotók és videó: Borsos Dalma/Sóbors
@sobors.hu