Hagyományos kaszinótojás: vajtól és majonéztől krémes a töltelék

9
Nyomtatás
kaszino-tojas
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A hidegtál egy húsvéti asztalról sem hiányozhat, amelynek kötelező szereplője a krémes, házi kaszinótojás is. Mutatjuk a receptjét!

A kaszinótojás legnagyobb varázsa abban rejlik, hogy egyszerre egyszerű és különleges, könnyen elkészíthető, mégis elegáns fogás, amely tökéletes választás lehet egy családi összejövetelen vagy a húsvéti asztalon.

A hagyományos összetevők mellett bátran kísérletezhetsz más fűszerezéssel vagy akár feltéttel, mint például a ropogós bacon. Fontos, hogy a tojásokat keményre főzd, és várd meg, míg teljesen kihűlnek, így tudod majd könnyen félbevágni és kikanalazni a sárgájukat.

Az ünnepi asztalon előszeretettel tálalják franciasalátával és sonkatekerccsel.

Hagyományos kaszinótojás

kaszino-tojas2

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 6 db tojás
  • 40 g majonéz
  • 20 g mustár
  • 40 g vaj
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
  • 1 nagy csipet szerecsendió
  • a tálaláshoz petrezselyem
  • a tálaláshoz pirospaprika
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat főzzük keményre, majd a tűzről levéve tegyük hideg víz alá, hagyjuk kihűlni.

Pucoljuk meg, finom mozdulatokkal vágjuk ketté, ezután a sárgáját távolítsuk el és helyezzük egy keverőtálba. 

Adjuk a sárgájához a majonézt, a mustárt és a puha vajat, dolgozzuk össze, fűszerezzük ízlés szerint sóval, borssal és szerecsendióval. 

A tojásos krémet egy habzsák segítségével töltsük vissza a félbevágott tojásfehérjékbe. 

Ízlés szerint tálalhatjuk bármilyen friss zöldfűszerrel, például petrezselyemzölddel, illetve snidlinggel. Ha kedveljük a pikánsabb ízeket, szórjuk meg egy kevés pirospaprikával. 

Elkészítés után helyezzük a hűtőszekrénybe fél órára. 

Fotók és videó: Borsos Dalma/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon