Gluténmentes brownie hajdinaliszttel: mogyoró is gazdagítja
Puha, szaftos és ragacsos, akárcsak a hagyományos, és még gluténmentes is: tökéletes brownie egyszerűen.
Mennyei brownie-t mentesen is készíthetsz: ezzel a recepttel ráadásul nemcsak gluténmentes lesz a desszerted, de vegán is, hiszen sem tojást, sem pedig tejtermékeket nem tartalmaz.
A klasszikus brownie-khoz hasonlóan ezt a hajdinalisztes változatot sem szabad túlsütni, mert akkor kiszárad, és elveszíti a kissé ragacsos, erre a sütire jellemző állagát. Éppen ezért, ha nem vagy biztos abban, hogy a sütőd a jelzett hőfokon süt, időnként ellenőrizd a masszát egy fogpiszkálóval.
Hajdinalisztes brownie
Hozzávalók 12 szelethez
- 150 g hajdinaliszt
- 50 g kakaópor
- 100 g darált erdei mogyoró
- 1.5 tk sütőpor
- 0.5 tk só
- 200 g barna cukor
- 200 ml szójaital
- 150 ml olaj
- 1 tk vaníliakivonat
Elkészítés:
Egy tálban keverjük össze a hajdinalisztet, a kakaóport, a darált mogyorót, a sütőport, a sót és a cukrot.
Egy másik tálban keverjük a szójaitalhoz az olajat és a vaníliakivonatot, és öntsük a száraz hozzávalókhoz. Keverjük össze, majd kanalazzuk sütőpapírral bélelt tepsibe, és tegyük 200 fokra előmelegített sütőbe.
Vegyük le a hőfokot 175 fokra, majd süssük a brownie-t 25-30 percig. Tűpróbával ellenőrizzük: akkor jó, ha még kissé ragacsosan jön ki belőle a fogpiszkáló.
Hagyjuk 10 percig hűlni, majd a sütőpapírral együtt emeljük ki a tepsiből, és szeleteljük fel.
-
2024-04-12 08:32:01
-
2024-04-10 08:32:01
-
2024-03-27 06:30:01
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!