Gluténmentes brownie hajdinaliszttel: mogyoró is gazdagítja

Hajdinalisztes-brownie-c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Puha, szaftos és ragacsos, akárcsak a hagyományos, és még gluténmentes is: tökéletes brownie egyszerűen.

Mennyei brownie-t mentesen is készíthetsz: ezzel a recepttel ráadásul nemcsak gluténmentes lesz a desszerted, de vegán is, hiszen sem tojást, sem pedig tejtermékeket nem tartalmaz.

A klasszikus brownie-khoz hasonlóan ezt a hajdinalisztes változatot sem szabad túlsütni, mert akkor kiszárad, és elveszíti a kissé ragacsos, erre a sütire jellemző állagát. Éppen ezért, ha nem vagy biztos abban, hogy a sütőd a jelzett hőfokon süt, időnként ellenőrizd a masszát egy fogpiszkálóval.

Hajdinalisztes brownie

Hajdinalisztes-brownie

Hozzávalók 12 szelethez

  • 150 g hajdinaliszt
  • 50 g kakaópor
  • 100 g darált erdei mogyoró
  • 1.5 tk sütőpor
  • 0.5 tk
  • 200 g barna cukor
  • 200 ml szójaital
  • 150 ml olaj
  • 1 tk vaníliakivonat
Recept idők

Elkészítés:

Egy tálban keverjük össze a hajdinalisztet, a kakaóport, a darált mogyorót, a sütőport, a sót és a cukrot.

Egy másik tálban keverjük a szójaitalhoz az olajat és a vaníliakivonatot, és öntsük a száraz hozzávalókhoz. Keverjük össze, majd kanalazzuk sütőpapírral bélelt tepsibe, és tegyük 200 fokra előmelegített sütőbe.

Vegyük le a hőfokot 175 fokra, majd süssük a brownie-t 25-30 percig. Tűpróbával ellenőrizzük: akkor jó, ha még kissé ragacsosan jön ki belőle a fogpiszkáló.

Hagyjuk 10 percig hűlni, majd a sütőpapírral együtt emeljük ki a tepsiből, és szeleteljük fel.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük