![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Sűrű halászlé a karácsonyi asztalra: többféle halból érdemes készíteni
A halászlé a magyar konyha nagy kedvence, a karácsonyi lakoma egyik kötelező eleme.
Bár évközben viszonylag kevés halat eszünk, karácsonykor a legtöbb családban valamilyen formában felkerül az ünnepi asztalra. Ínycsiklandó rántva, sörtésztába forgatva és sütőben sütve is. A könnyen beszerezhető lazac, tőkehal vagy pisztráng egyaránt kiváló alap lehet.
A dióval és friss zöldfűszerekkel gazdagított zsemlemorzsás réteg nemcsak ízletes, de különleges, ropogós textúrát ad a halfiléknek. Kínálhatod majonézes burgonyával, de bármilyen más karácsonyi körettel is.
Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. Készítsünk elő egy tepsit, béleljük ki sütőpapírral.
Egy tálban keverjük össze a durvára vágott diót, a zsemlemorzsát, a petrezselymet, citromhéjat, az ízlés szerinti sót és borsot.
A megtisztított halfilét öblítsük le, majd itassuk fel róla a nedvességet. Rakjuk a tepsibe, majd a tetejüket kenjük meg az olvasztott vajjal. Szórjuk meg a morzsás keverékkel. Süssük a halat előmelegített sütőben körülbelül 15-20 percig, vagy amíg a hal megpuhul, a diómorzsa pedig megpirul.
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!