Vajpuha halfilé ropogós diómorzsával: gyors főétel az ünnepi asztalra
A fűszeres, diómorzsás réteggel különlegessé, ünnepivé varázsolhatod az egyszerű karácsonyi halfilét is.
Bár évközben viszonylag kevés halat eszünk, karácsonykor a legtöbb családban valamilyen formában felkerül az ünnepi asztalra. Ínycsiklandó rántva, sörtésztába forgatva és sütőben sütve is. A könnyen beszerezhető lazac, tőkehal vagy pisztráng egyaránt kiváló alap lehet.
A dióval és friss zöldfűszerekkel gazdagított zsemlemorzsás réteg nemcsak ízletes, de különleges, ropogós textúrát ad a halfiléknek. Kínálhatod majonézes burgonyával, de bármilyen más karácsonyi körettel is.
Halfilé diómorzsával
Hozzávalók 4 személyre
- 4 db halfilé
- 1 bögre dió
- 1 bögre zsemlemorzsa
- 3 evőkanál friss, aprított petrezselyem
- 1 db biocitrom héja
- só
- bors
- 5 dkg vaj
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. Készítsünk elő egy tepsit, béleljük ki sütőpapírral.
Egy tálban keverjük össze a durvára vágott diót, a zsemlemorzsát, a petrezselymet, citromhéjat, az ízlés szerinti sót és borsot.
A megtisztított halfilét öblítsük le, majd itassuk fel róla a nedvességet. Rakjuk a tepsibe, majd a tetejüket kenjük meg az olvasztott vajjal. Szórjuk meg a morzsás keverékkel. Süssük a halat előmelegített sütőben körülbelül 15-20 percig, vagy amíg a hal megpuhul, a diómorzsa pedig megpirul.
-
2022-12-14 06:32:02
-
2022-02-09 09:36:02
-
2021-12-22 06:32:01
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!