Krémes, könnyed hamis majonéz: avokádó a szósz alapja
A semleges ízű avokádót bátran használhatod alapnak, könnyedén ízesíthető, és nagyon krémes az állaga.
Ha valamilyen okból nem ehetsz tojást, vagy vegán étrendet követsz, próbáld ki ezt a hamis majonézt! Az alapja avokádó, amit ecettel, mustárral, citromlével ízesítenek, így az összhatás felidézi a majonézt, és az állaga is hasonlóan krémes.
Mivel az avokádónak viszonylag semleges íze van, könnyen és bátran fűszerezhető, jól állnak neki a karakteres fűszerek. A fokhagymát ne hagyd el mellőle, és az olívaolaj is pluszízzel ruházza fel. Ezt ízlés szerint adagold attól függően, mennyire szeretnéd krémesre.
Nem csak majonéz helyettesítésére ajánljuk ezt a receptet, chipsek, zöldségek mellé is tökéletes mártogatós!
Hamis majonéz avokádóból
Hozzávalók 6 adaghoz
- 1 nagyobb db érett avokádó
- 1 tk almaborecet
- 1 tk dijoni mustár
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 tk citromlé
- 2 ek olívaolaj
- ízlés szerint só
Elkészítés:
Vágjuk körbe az avokádót, szedjük ketté, vegyük ki belőle a magot, majd kanalazzuk ki a húsát. Tegyük aprítógépbe.
Adjuk hozzá az ecetet, a mustárt, a fokhagymát, a citromlevet, majd dolgozzuk pürésre. Miközben megy a gép, csurgassuk hozzá az olívaolajat. Mikor már elég krémes, állítsuk le a gépet, ízlés szerint sózzuk. Ha szükséges, nem elég krémes, még dolgozzunk hozzá olívaolajat.
Tegyük egy tálkába, majd folpackkal lefedve, a hűtőben tároljuk felhasználásig.
-
2024-04-12 10:32:02
-
2024-03-29 06:32:00
-
2024-03-25 10:16:01
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!