Krémes, könnyed hamis majonéz: avokádó a szósz alapja

avokádómajonéz
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A semleges ízű avokádót bátran használhatod alapnak, könnyedén ízesíthető, és nagyon krémes az állaga.

Ha valamilyen okból nem ehetsz tojást, vagy vegán étrendet követsz, próbáld ki ezt a hamis majonézt! Az alapja avokádó, amit ecettel, mustárral, citromlével ízesítenek, így az összhatás felidézi a majonézt, és az állaga is hasonlóan krémes. 

Mivel az avokádónak viszonylag semleges íze van, könnyen és bátran fűszerezhető, jól állnak neki a karakteres fűszerek. A fokhagymát ne hagyd el mellőle, és az olívaolaj is pluszízzel ruházza fel. Ezt ízlés szerint adagold attól függően, mennyire szeretnéd krémesre. 

Nem csak majonéz helyettesítésére ajánljuk ezt a receptet, chipsek, zöldségek mellé is tökéletes mártogatós! 

Hamis majonéz avokádóból

avokádómajonéz2

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 1 nagyobb db érett avokádó
  • 1 tk almaborecet
  • 1 tk dijoni mustár
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 tk citromlé
  • 2 ek olívaolaj
  • ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

Vágjuk körbe az avokádót, szedjük ketté, vegyük ki belőle a magot, majd kanalazzuk ki a húsát. Tegyük aprítógépbe. 

Adjuk hozzá az ecetet, a mustárt, a fokhagymát, a citromlevet, majd dolgozzuk pürésre. Miközben megy a gép, csurgassuk hozzá az olívaolajat. Mikor már elég krémes, állítsuk le a gépet, ízlés szerint sózzuk. Ha szükséges, nem elég krémes, még dolgozzunk hozzá olívaolajat. 

Tegyük egy tálkába, majd folpackkal lefedve, a hűtőben tároljuk felhasználásig. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük