Hamis málnás sajttorta sütés nélkül: glutén- és tejmentes a hűs finomság

Malnas-sajttorta-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Hűs és egészséges finomság, amely mentesen készül: sajt helyett pürésített kesudió és sűrű kókuszkrém alkotja.

Hamis sajttortát készíteni nem nehéz, és a megfelelő alapanyagokkal ugyanazt az állagot és közel ugyanazt az ízt érheted el, mint a krémsajtból vagy mascarponéból készült desszertek esetén. Ehhez mindössze kesudióra és sűrű kókuszkrémre (vagy konzerves kókusztejre) lesz szükséged, és egy jó teljesítményű turmix- vagy aprítógépre, amellyel simára pürésítheted őket. Mielőtt azonban nekilátnál a desszert elkészítésének, a kesudiót áztasd forró vízbe legalább 1 órára – így lesz belőle igazán krémes nassolnivaló.

Ennek a változatnak hatalmas előnye, hogy nem kell hozzá sütőt használni, a mélyhűtőt viszont annál többet: ahhoz, hogy tökéletesek legyenek a rétegek, és ne folyjanak össze, minden réteget le kell fagyasztani, mielőtt a következőt rákanalaznád. A megadott mennyiségek egy kb. 10x20 cm-es sütőformához elegendők.

Hamis málnás sajttorta

Malnas-sajttorta

Hozzávalók 10 szelethez

Az alaphoz:

  • 150 g dió
  • 3 db medjool datolya kimagozva
  • 1 ek kókuszolaj
  • 1 csipet

A hamis sajtréteghez:

  • 250 g kesudió 1 órát áztatva, leszűrve
  • 150 ml kókuszkrém vagy konzerves kókusztej (csak a fehér krém)
  • 100 ml juharszirup
  • 1 db közepes citrom leve és reszelt héja
  • 2 tk vaníliakivonat
  • 0.5 tk

A málnás réteghez:

  • 350 g fagyasztott málna
  • 1 tk friss citromlé
  • 3 ek juharszirup
  • 2 ek chiamag
Recept idők

Elkészítés:

Tegyük az alap hozzávalóit egy aprítógépbe, és dolgozzuk morzsaállagúvá. Kanalazzuk egy sütőpapírral bélelt sütőformába, majd a kanál hátával alaposan nyomkodjuk az aljára a diós morzsát. Tegyük fagyasztóba.

A hamis sajtréteg hozzávalóit szintén tegyük egy aprítógépbe, és kb. 1 percig pürésítsük, vagy amíg egy teljesen sima krémet kapunk. Öntsük az időközben megdermedt diós rétegre, majd a tepsit ismét tegyük a fagyasztóba legalább 15 percre.

A málnás réteg hozzávalóit is tegyük aprítógépbe, és 1 perc alatt dolgozzuk krémesre. Öntsük a kesurétegre, és tegyük vissza a fagyasztóba, ezúttal legalább 4 órára.

Szeletelés előtt legalább fél órát hagyjuk szobahőmérsékleten melegedni.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon