Így süsd a kolbászt, hogy ne repedjen meg – 5 tipp, hogy elkerüld a zsírfoltos sütőt
Van, aki alaposan megszurkálja, míg más inkább zsírral keni meg sütés előtt a kolbászt abban bízva, hogy majd szépen átsül, repedésmentesen kerül ki a sütőből.
Az év utolsó két hónapja hagyományosan a disznóvágás ideje, persze januárban és februárban is sokan hódolnak eme tradíciónak. Ilyenkor a sertés minden részét feldolgozzák, készül a finom házi kolbász és a hurka, aminek nincsen párja. Ahhoz, hogy házi kolbászt alkoss, nem szükséges disznóvágáson részt venned, hentesnél mindent beszerezhetsz, ami a finomság előállításához szükséges. A hentesnél kérd bátran a szakember tanácsát, biztos, hogy remek fortélyokkal lát el, amelyektől még ínycsiklandóbb lesz a házi finomság. Azért mi is adunk egy-kettőt, amiket érdemes alkalmazni.
Először a sertésbélt áztassuk annyi hideg vízbe, amennyi ellepi. Ebbe a vízbe keverjük bele az ecetet, mossuk át alaposan, és hagyjuk addig a vízben, míg a húst előkészítjük.
A darált húst és szalonnát keverjük össze a sóval, borssal, fűszerpaprikákkal, köménnyel, fokhagymával. Ezután hurkatöltő segítségével adagoljuk a darált húsos masszát a sertésbélbe.
A tárolásáról és sütéséről fentebb olvashatsz.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu