Így készül a házi mályvacukor: forró csoki tetejére kötelező

7
Nyomtatás
malyvacukor
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Sosem készítettél még mályvacukrot, de szívesen kipróbálnád? Akkor most jól figyelj, mert végigvezetünk a házi mályvacukor készítésének összes lépésén, hogy a végére te is a mestere lehess ennek a könnyed édességnek.

A mályvacukor, vagy ahogyan te is ismerheted a boltok polcairól, a marshmallow elkészítése csak elsőre tűnik nehéznek. Ha elhatározod, hogy összedobod, nincs is jobb alkalom erre, mint az ünnepi szezon, amikor például egy finom forró csokit is bármikor feldobhatsz ezekkel a cuki kis habos falatokkal.

Hozzávalóit tekintve zselatin, víz, cukrok, vaníliaaroma és keményítő kell csak hozzá, és persze némi türelem és kézügyesség. És hogy mennyi idő alatt készül el? Elméletileg csupán fél óra, gyakorlatilag pedig 2 óra édes várakozás, míg megszilárdul.

Házi mályvacukor

malyvacukor

Hozzávalók 23 x 33 cm-es formához cm átmérőjű formához

  • 3 ek. porzselatin
  • 450 ml víz
  • 600 g kristálycukor
  • 1.5 tk. vaníliakivonat
  • 40 g kukricakeményítő
  • 40 g porcukor
Recept idők

Elkészítés:

Készítsünk elő egy 23x33 cm-es sütőformát: tegyünk bele sütőpapírt, illetve célszerű olajpermettel is enyhén befújni, vagy egy ecset segítségével kikenni a sütőpapíros tepsit.

A porcukrot és a kukoricakeményítőt keverjük össze, majd tegyük félre.

A zselatint egy tűzálló tálban keverjük el 80 ml hideg vízzel. Tegyük félre 10 percre, hogy megduzzadjon.

Egy nagy lábasba öntsük bele a maradék vizet, majd adjuk hozzá a kristálycukrot, és lassú tűzön főzve, folyamatos keverés mellett oldjuk fel a cukrot, várjuk meg, míg eléri a 120 fokot.

Ezután húzzuk le a tűzről, és lassan csurgatva, folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a megduzzadt zselatinhoz. Ezt robotgéppel a legegyszerűbb megtenni. Kb. 6-7 percig keverjük, míg fényes, habos nem lesz, triplájára nem nő. Ekkor keverjük bele a vaníliakivonatot is.

A kész keveréket öntsük bele az előre előkészített sütőformába.

Hagyjuk, hogy teljesen megdermedjen a mályvacukor – ez kb. 2 óra –, majd szeleteljük fel ízlés szerinti kockákra, és forgassuk meg a keményítős, porcukros keverékben.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon