Pikáns paprikakrém nem csak sültek mellé: a kamrába is elteheted
A gyömbértől és a chilitől kissé pikáns a paprikakrém, szuper szendvicsalapanyag, és sült húsokhoz is illik.
Sült paprikát egyszerű készíteni, grillen vagy sütőben is megteheted. A lényeg, hogy magas hőfokon piruljon a zöldség, amit addig kell sütni, míg a héja színt kap, kicsit szenes lesz. A füstös ízvilágú finomság sokféle paprikából kipróbálható. A receptben kápiával ajánljuk, de kaliforniaival is isteni lesz.
Az üvegbe zárt finomság sokféle ételt feldob. Készíthetsz belőle valamilyen ragut, szószt, mártást, salátát, vagy egyszerűen kínáld sült hús mellé. Sőt, szendvicsbe is pakolhatod.
A paprikákat mossuk meg, majd töröljük szárazra. Ezután tegyük sütőpapírral bélelt tepsire, majd toljuk 200 fokosra előmelegített sütőbe. A paprikákat addig süssük, amíg foltosak lesznek (20-30 perc), nem kell megijedni, ha égettnek tűnik.
A forró paprikákat pakoljuk egy tálba, fedjük le, majd hagyjuk így állni 15-20 percet. A pihentetési idő után távolítsuk el a paprika héját, szárát és magját. Csak a húsát fogjuk használni.
A vízhez keverjük hozzá a sót, borsot, cukrot és az ecetet, majd forraljuk fel.
A sült paprikát helyezzük tiszta üvegekbe, majd öntsük rá az átszűrt ecetes vizet, és hagyjuk nedves dunsztban 30 percig.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu