Pikáns paprikakrém nem csak sültek mellé: a kamrába is elteheted

Pikáns paprikakrém
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A gyömbértől és a chilitől kissé pikáns a paprikakrém, szuper szendvicsalapanyag, és sült húsokhoz is illik.

A nyár kincseit érdemes üvegbe zárni, feltölteni finomságokkal a kamra polcát. Befőzésnél mindig ügyelj az üvegek tisztaságára és az eltenni kívánt zöldség vagy gyümölcs kiváló minőségére.

A parikakrém vagy paprikalekvár öröm a szemnek, ízletes kence, melyet főzés során is érdemes használni. A paprikakrém jólesik kenyérre kenve, de sültek mellé is kínálható. A készítése közben érdemes kóstolni, alakítani az ízeken. Aki szereti a csípőset, az megemelheti a chiliszósz mennyiségét. A lekvárzselésítőt nem érdemes kihagyni, mert úgy sokkal gyorsabban elkészül, jobb lesz a textúrája.

Pikáns paprikakrém

Pikáns paprikakrém ct

Hozzávalók 3 decihez

  • 3 darab kaliforniai paprika (piros)
  • 1 darab kápia paprika
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál reszelt gyömbér
  • 1 teáskanál chiliszósz (édes vagy csípős)
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 teáskanál lekvárzselésítő
Recept idők

Elkészítés:

A paprikákat mossuk meg, töröljük szárazra, majd helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire. Ezután toljuk 200 fokosra előmelegített sütőbe, süssük 20-25 percig.

A még forró paprikákat helyezzük keverőtálba, fóliával fedjük le, és hagyjuk állni 10-15 percet, majd távolítsuk el a héját.

A paprika húsát turmixoljuk le, ezután tegyük edénybe, és kezdjük el forralni, közben fűszerezzük sóval, borssal, gyömbérrel, chiliszósszal, cukorral és citromlével. A lekvárzselésítőt is adjuk hozzá, majd amikor felforrt, főzzük még 3 percig.

Ezután töltsük tiszta üvegbe, zárjuk rá a tetejét, és 5-8 percre állítsuk a feje tetejére. Ezután mehet a kamrába a paprikakrém.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük