Főzz be lecsót, míg tart a szezon: ezzel megéri feltölteni a kamrát
A házi lecsónak nincsen párja, zárd üvegbe a nyár zamatát tartósítószer hozzáadása nélkül.
A nyár kincseit érdemes üvegbe zárni, feltölteni finomságokkal a kamra polcát. Befőzésnél mindig ügyelj az üvegek tisztaságára és az eltenni kívánt zöldség vagy gyümölcs kiváló minőségére.
A parikakrém vagy paprikalekvár öröm a szemnek, ízletes kence, melyet főzés során is érdemes használni. A paprikakrém jólesik kenyérre kenve, de sültek mellé is kínálható. A készítése közben érdemes kóstolni, alakítani az ízeken. Aki szereti a csípőset, az megemelheti a chiliszósz mennyiségét. A lekvárzselésítőt nem érdemes kihagyni, mert úgy sokkal gyorsabban elkészül, jobb lesz a textúrája.
A paprikákat mossuk meg, töröljük szárazra, majd helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire. Ezután toljuk 200 fokosra előmelegített sütőbe, süssük 20-25 percig.
A még forró paprikákat helyezzük keverőtálba, fóliával fedjük le, és hagyjuk állni 10-15 percet, majd távolítsuk el a héját.
A paprika húsát turmixoljuk le, ezután tegyük edénybe, és kezdjük el forralni, közben fűszerezzük sóval, borssal, gyömbérrel, chiliszósszal, cukorral és citromlével. A lekvárzselésítőt is adjuk hozzá, majd amikor felforrt, főzzük még 3 percig.
Ezután töltsük tiszta üvegbe, zárjuk rá a tetejét, és 5-8 percre állítsuk a feje tetejére. Ezután mehet a kamrába a paprikakrém.
Fotó: Getty Images