Krémes és könnyed zöldborsópüré: tökéletes köret húsok mellé

4
Nyomtatás
Házi zöldborsópüré cov
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A pompás zöldborsópüré igazi nyári finomság, amely a világ számos pontján kedvelt köret, és rántott hús mellé is kínálhatod.

A nagy világjáróknak nem kell bemutatni a britek kedvelt utcai finomságát, a fish and chipset, amely mellé kötelező a zöldborsópüré. A selymes pürét otthon is elkészítheted, akár a vasárnapi rántott hús vagy fasírt mellé, és még szendvicsbe is kenheted.

Így is lehet!

Ahogy már említettem, a világkonyha szereti a selymes zöldborsópürét, a finomság többféle módon készülhet. A britek citrommal vagy mentával adják meg a hangulatát, a franciák inkább vajjal vagy tejszínnel bolondítják meg, az olaszok pedig ricottával és parmezánnal dúsítják. Mi most citromosan ajánljuk, de ha ínyenc vagy, akkor 1-2 evőkanál reszelt füstölt sajttal is megbolondíthatod, ami remekül illik a citrus frissességéhez.

Házi zöldborsópüré

Házi zöldborsópüré ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg zöldborsó
  • víz szükség szerint
  • 1 evőkanál vaj
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál citromlé
Recept idők

Elkészítés:

Ha újborsóval dolgozunk, pucoljuk meg, majd tegyük fel főni annyi vízben, amennyi ellepi. A borsó főzővizéből tegyünk félre 1-2 dl-t, majd szűrjük le.

A leszűrt borsót turmixoljuk simára, közben a mentett léből folyamatosan adagoljunk hozzá annyit, amennyi a selymes textúra kialakításához kell.

Ezután tegyük vissza a pürét a tűzhelyre, adjuk hozzá a vajat, ízesítsük sóval, borssal citromlével, majd 1-2 perc főzés után kínáljuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon